Pantern hade en 2–1-ledning borta mot Björklöven med tio minuter kvar av matchen – och Andreas Heier såg ut att bli stor matchhjälte med sitt 2–1-mål.

Pantern var totalt dominant och det fanns inte alls mycket som talade för Björklöven-poäng i matchens slutskede.

Då hände något.

Plötsligt blixtrade Björklöven till och med 58.41 på matchklockan kunde hemmalagets Marcus Jonsson raka in kvitteringen till 2–2, till hemmaklackens stora jubel.

Ett ologiskt mål, då Pantern vann skottstatistiken för den tredje perioden med 15–6.

Björklövens momentum fortsatte sedan på övertid och redan efter 33 sekunder lyckades Fredric Andersson göra sitt andra mål för kvällen när han satte dit segermålet till 3–2.

Surt för Pantern, som därmed missade chansen att gå om AIK i tabellen och knipa tredjeplatsen. Pantern har – med sina 60 poäng – fyra poäng upp till serieledaren Leksand (64 poäng) och tre poäng upp till tvåan Timrå (63 poäng).

Chans till revansch redan på onsdag för Pantern – då laget tar emot Vita Hästen hemma i Malmö Isstadion.

Källa: 24malmö.se