Kalmar HC hade alla lägen i världen att vinna bortamatchen mot Mörrum i Alltvåan. Men trots elva minuter i powerplay, varav fem av dem i sträck lyckades laget bara göra ett mål – det stod Oliver Styf för.

– Det var skönt. Jag har haft lite halvtungt med poängen det här året och nu börjar det komma mer och mer, säger målskytten Oliver Styf.

Mål och poäng ger självförtroende?– Ja det är lite så, man kan spela bra och sådär men får man med sig nån poäng här och där så höjder det en.

Det var framförallt en sekvens som sänkte Kalmar. Efter att Mörrums Dave Lindarv dragit på sig ett matchstraff fick laget chans i ett femminuters-powerplay. Men allt som bortalaget tryckte mot mål räddades av Mörrums målvakt Sebastian Ericsson.

Kort efter utvisningen tog i stället Mörrum ledningen.

– Vårt powerplay fäller oss, det är där de vinner matchen. Vi skapar massor med lägen men lyckas inte få in den, säger Styf.

Vad är det som inte riktigt fungerar där känner du?– Det är den där sista kylan man måste ha för att sätta dit den. Sånna dagar kommer men vi får inte lägga för stor växel vi det här. Vi vet att vi är bra lag som kan slå alla lag, avslutar han.

Han har en poäng. Trots förlusten är Kalmar kvar i toppen som tvåa. Endast slagna av just Mörrum – som leder på målskillnad.

Källa: 24kalmar.se