Att Carl-Johan Lerby haft en tuff säsong är ingen hemlighet. I början av oktober var han inblandad i en trafikolycka – och när han väl kom tillbaka drabbades han av axelskada. Nu har han sagt men säkert börjat matchas igång hos såväl Malmö Redhawks som IK Pantern. På onsdag kvällen var han  tillbaka i hockeyallsvenskan.

– Jag försöker få så mycket matcher som möjligt och försöker hitta tillbaka till mitt spel. Jag har haft en liten svacka nu efter min skada och har inte riktigt kommit in i det ännu, säger Lerby och fortsätter:

– Jag gör allt för att jag ska komma tillbaka till det spelet som vi vet att jag kan spela när jag är som bäst. Och det gör man väl genom att spela mycket.

Hur är det nu?
– Det är min ac-led som krånglar, men kör jag min rehabträning, så ska det bli bra.

Och vad som är sagt framöver för Lerby, det vet han inte. Han får besked dag för dag, berättar han.

– Jag får reda på om jag ska träna med Malmö i kväll.

Är det inte jobbigt?
– Jag får ta det nu. Jag har varit borta och försöker komma in i det. Jag vill spela så mycket som möjligt. Men det är inte så jobbigt. Jag har ju bil, det är bara att ta grejerna och köra.

Hur har matcherna med Pantern känts?
– De två första matcherna var rätt tuffa, framför allt med flåset. Jag hade bara gjort en träning innan det. I dag gick det bättre. Jag tar steg för steg och försöker hitta självförtroendet igen.

Om jag säger att det varit en skitsäsong – håller du med då?
– Ja, absolut. Det har gått som en berg- och dalbana. Men sådana säsonger kommer och det har jag haft förut. Jag drogs med hjärnskakningar i J18 och J20 till exempel. Förra säsongen var egentligen första året som jag var skadefri. Det gäller att hålla sig frisk.

 

Källa: 24malmö.se