Inför bortamötet med Väsby poängterade KIK-tränaren vikten av att vara vakna direkt från start.

Den information verkade inte ha nått spelarna.

Efter bara 36 sekunder smällde Väsby dit 1–0 till hemmalaget. En chockstart för KIK.

Tur då att Kristianstads IK är ett flera klasser bättre lag än Väsby. Det grönvita gänget växlade upp rejält och avgjorde matchen redan i den första perioden – som slutade 1–4 till KIK.

Resten av matchen blev en parkpromenad. Efter en mållös andra period satte KIK två mål till i den tredje perioden och matchen slutade 1–6 till Kristianstad.

– Det är en svårspelad och lite smålurig match ändå. Väsby är lite överallt och ingenstans, men jag tycker vi har fokus på vårt eget och även fast vi bjuder på det första målet så punkterar vi matchen i den första perioden, säger Kristianstads tränare Mats Lusth.

Stor segerorganisatör var Johan Skinnars som stod för fyra assist, varav tre kom i den första perioden. Lagkaptenen var på ordentligt spelhumör och låg bakom det mesta i Kristianstads anfallsspel.

– Hela den kedjan med ”Hasse” (Fredrik Hansson), (Johan) Skinnars och Sonny (Karlsson) tar tag i det i dag och är inblandade i många mål. Det är kul att se att de kommer upp i den nivån som de ska vara på, säger Lusth.

– Sedan tycker jag att Tobias Törnkvist och Marcus Sirén har riktig stuga med Väsbyförsvaret emellanåt. Man märker att det klickar mer och mer mellan dem. Dessutom är Joel (Gistedt, målvakt) för jäkla stabil i dag.

På annat håll förlorade serieledaren Huddinge borta mot Hudiksvall med 3–1 – vilket var en glad nyhet för tabelltrean Kristianstad i jakten på förstaplatsen. Upp dit återstår nu tre poäng och dessutom har KIK två matcher mindre spelade än Huddinge.

Nästa match är på lördag för KIK. Då kommer Nybro Vikings på besök till Ishallen.

Källa: 24kristianstad.se