Chanser i överflöd och en galen andraperiod. Matchen mellan hemmalaget HV71 och Malmö Redhawks hade det mesta en SHL-publik kan tänkas önska.

Det svängde mer än värre när Malmö bortaföll mot HV71 i Kinnarps Arena under fredagskvällen.

Malmö tog ledningen, tappade den, tog ledningen, tappade den och kom igen. Fyra gånger var ett av lagen i ledningen – alla gånger kom ett av lagen i kapp.

Framförallt var den andra perioden, minst sagt galen. Fem mål då både hemmalaget och bortalaget hade ledningen.

Till slut såg det ut som att HV71 skulle vinna hela drabbningen. HV:s Erik Andersson gjorde 4-3. En ledning som höll sig fram till den sista minuten. Då styrde Nils Andersson in kvitteringen och matchen gick till förlängning.

I den vilda-västern-osande matchen mellan två offensivt skickliga lag var det till sist hemmalaget från Jönköping som drog det längsta strået.

HV vann det händelserika mötet med 5–4 och förlusten var Malmös tredje raka.

– Jag är missnöjd. Vi borde ha tre poäng sett till 60 minuters spel, säger Malmös tränare Peter Andersson.

Som inte var helt nöjd med Malmös instats, inte minst defensivt.

– Vi bjuder på tre-fyra mål och även om vi spelar bra finns det en hel del att rätta till defensivt, avslutar Andersson.

Förlusten var Malmös första på bortaplan sedan november men redan på tisdag får Malmö chans till revansch – då på hemmaplan.

Källa: 24malmö.se