Kristianstads IK är nya serieledare i allettan södra. Mot Nybro Vikings kom lagets tredje raka seger efter en väl genomförd match på flera sätt. Något som KIK-tränaren Mats Lusth höll med om efteråt.

– Det var säsongens bästa insats. Nybro bjöd verkligen upp och den farten vi hade första tio-tolv minuterna… vi hade kunnat göra två-tre mål på de lägena vi hade, säger Mats Lusth och fortsätter:

– Det var hårda pass på bladen, vi hade ett bra spel. Passningarna har vi pratat om i en och en halv säsong. Det som vi visade i dag, har vi inte visat sedan jag kom hit.

Och som om det inte vore nog, så fortsätter firma Fredrik Hansson och Johan Skinnars leverera poäng. Mot Nybro kom ytterligare fyra poäng från duon.

– Det är kul att de gör det i sådana här matcher, så det inte bara blir mot de sämre lagen. Det är i dessa matcher de ska visa, säga Lusth.

Men det var en annan duo som imponerade mest på Mats Lusth. Nämligen Malte Sjögren och Hampus Forsling, som fortsätter göra livet surt för motståndarna.

– Det är kul att se hur de börjar släppa loss.

De har hittat sin roll.
– Ja, exakt. De funderar inte så mycket längre – de bara kör. Sedan har de Daniel Andersson som den ”kloke mannen” däremellan.

 

Källa: 24kristianstad.se