Det är en fundersam och lågmäld Reine Rydberg som svarar i telefon på väg hem efter 5-1 förlusten mot Borås HC.

– Vi var inte med från början över huvud taget idag. Det var som att vi blev tagna på sängen. Förutom några hyfsade perioder så såg det inte bra ut, säger han.

– Vi spelar alldeles för mycket för oss själva och tittar på vad den andra kompisen gör. Vi letar fel på andra istället för att titta oss själva i spegeln. Det är dåligt kroppsspråk och attityd hos många och då vinner man inga matcher.

Han framhåller att ishockey är en kampsport och att man måste gå in för att kriga. Tyvärr saknades den inställningen hos alldeles för många spelare under söndagen.

– Det är några spelare som försöker och det är en jävla skillnad. Missar man så försöker man ta tillbaka pucken, att man sen kanske inte alltid lyckas är en annan sak, säger han och nämner Jonas Karlsson, Adam Persson, Martin Åkesson och Jimmie Svensson som några av de som visade att de ville vinna.

Nästa match för KHC blir den 24 januari hemma i IFFE-hallen klockan 19.00 mot Vänersborg HC.

– Alla lag går igenom en dipp och vi har inte haft en sån här dipp förut. Det handlar om hur man hanterar den. Jag hoppas att alla spelare går hem och tittar sig själva i spegeln. Det är inte okej att visa ett dåligt kroppsspråk när man får sitta några byten. Det här var en match där man verkligen fick se vad spelarna är för karaktärer, avslutar Rydberg.

Källa: 24kalmar.se