På måndagsmorgonen presenterade Kalmar HC två finska spetsvärvningar inför slutspurten av säsongen. Jarkko Hattunen, poängkung i division 1-laget Asplöven under den gångna säsongen, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. 31-åringen har gjort 31 poäng, varav 22 mål på 26 matcher, men har även spelat över 300 matcher i den finska högstaligan, som han dessutom vann säsongen 2009-2010 med TPS Åbo.

Samtidigt presenterades Mikko Männistö, en back född 1991, som även han ansluter från Asplöven. Han har noterats för 11 poäng på 26 matcher den gångna säsongen och beskrivs som en offensivt lagd back.

– Vi har jobbat under en längre tid på de här två, men samtidigt ska man komma ihåg att det är svårt att få in spelare av den här digniteten den här tiden på säsongen. Med hjälp av vår sponsor har vi lyckats knyta till oss dem och Jarkko var det topplag i allsvenskan som var ute efter, vilket känns extra kul, säger sportchef Roger Nyström.

Kan det bli fler värvningar innan fönstret stänger?
– Någon till ska in och det är framför allt på backsidan vi letar. Sedan är det så att vi vill ha in spelare som tillför något, annars sänder det fel signaler. Vi har ett tydligt mål som vi vill uppnå och det känns riktigt roligt att de här två killarna valt att fortsätta säsongen ut hos oss.

Hattunen och Männistö anländer till Kalmar på torsdag.

Källa: 24kalmar.se