Malmö

Hyllningen till Sylvegård: ”Det är mål innan han skjuter”

För ett par veckor sedan blev Marcus Sylvegård inkastad som straffskytt inför ett fullsatt Globen – och sänkte Djurgården med den avgörande straffen.

När såväl Daniel Zaar som Johan Olofsson missade sina straffar i tisdagens hemmamatch mot HV71 – slängde Peter Andersson på nytt in Marcus Sylvegård – som med en distinkt straff tog Redhawks tillbaka in i matchen. Efter matchen hyllades han av sin tränare.

– Han har gjort mål i utsatta lägen förut, även om jag tycker att vi har en del bra straffläggare. För mig handlar det om det mentala när jag väljer en straffskytt. Jag försöker hitta någon som gillar läget på något sätt, säger Peter Andersson och fortsätter:

– Det handlar mycket om psykologi och att trivas i den situationen. Marcus har lite den mentaliteten, han gillar de där lägena. Nu har han varit med förut och det var inte nytt för honom i a-lagssammanhang. Jättekul för honom och bra för laget.

Han verkar ha bra nerver…
– Ja. Det är lite det jag menar. Han tänker inte så mycket, för honom finns det bara mål. Det är mål innan han skjuter, alltså han har den mentaliteten. Det är kul när unga killar har den där oblygheten.

Marcus Sylvegård själv är något mer blygsam när det kommer på tal.

– Jag känner mig bekväm med min straffar, jag känner ingen oro, så jag behöver inga nerver. Det finns värre saker i världen, säger han med ett leende.

Var det självklart att du skulle ta straffen?
– Nej, det vet jag inte… jag hörde bara mitt namn. Jag gick ut och körde samma straff som sist bara. Det enda jag tänker är att jag ska göra min straff.

Men när det avgörande straff skulle slås var inte inte Marcus Sylvegård som skrinnade fram – utan Johan Olofsson.

– Nej, jag ville inte. Jag sa att Olofsson kunde ta den första, så kunde jag ta den andra (skratt).

Varför?
– Jag vet inte. Jag ångrar mig lite nu i efterhand (skratt).

Och vad 18-årige Sylvegård vill i framtiden är glasklart.

– Jag vill stanna i Malmö. Det är upp till Peter Andersson och den gamle gubben (Patrik Sylvegård) att bestämma.

Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se