För ett par veckor sedan blev Marcus Sylvegård inkastad som straffskytt inför ett fullsatt Globen – och sänkte Djurgården med den avgörande straffen.

När såväl Daniel Zaar som Johan Olofsson missade sina straffar i tisdagens hemmamatch mot HV71 – slängde Peter Andersson på nytt in Marcus Sylvegård – som med en distinkt straff tog Redhawks tillbaka in i matchen. Efter matchen hyllades han av sin tränare.

– Han har gjort mål i utsatta lägen förut, även om jag tycker att vi har en del bra straffläggare. För mig handlar det om det mentala när jag väljer en straffskytt. Jag försöker hitta någon som gillar läget på något sätt, säger Peter Andersson och fortsätter:

– Det handlar mycket om psykologi och att trivas i den situationen. Marcus har lite den mentaliteten, han gillar de där lägena. Nu har han varit med förut och det var inte nytt för honom i a-lagssammanhang. Jättekul för honom och bra för laget.

Han verkar ha bra nerver…
– Ja. Det är lite det jag menar. Han tänker inte så mycket, för honom finns det bara mål. Det är mål innan han skjuter, alltså han har den mentaliteten. Det är kul när unga killar har den där oblygheten.

Marcus Sylvegård själv är något mer blygsam när det kommer på tal.

– Jag känner mig bekväm med min straffar, jag känner ingen oro, så jag behöver inga nerver. Det finns värre saker i världen, säger han med ett leende.

Var det självklart att du skulle ta straffen?
– Nej, det vet jag inte… jag hörde bara mitt namn. Jag gick ut och körde samma straff som sist bara. Det enda jag tänker är att jag ska göra min straff.

Men när det avgörande straff skulle slås var inte inte Marcus Sylvegård som skrinnade fram – utan Johan Olofsson.

– Nej, jag ville inte. Jag sa att Olofsson kunde ta den första, så kunde jag ta den andra (skratt).

Varför?
– Jag vet inte. Jag ångrar mig lite nu i efterhand (skratt).

Och vad 18-årige Sylvegård vill i framtiden är glasklart.

– Jag vill stanna i Malmö. Det är upp till Peter Andersson och den gamle gubben (Patrik Sylvegård) att bestämma.

Källa: 24malmö.se