Stefan Söder var under inledningen av året utlånad till hockeyettan-laget Kallinge/Ronneby. Men mot Tingsryd i förra veckan var Söder tillbaka – och inledde med att dra på sig ett matchstraff för en tackling mot huvudet.

Nu har Söders dom kommit; han stängs av i tre matcher och döms samtidigt till 3 000 kronor i böter.

I anmälan, gjord av domaren, stod det följande:

– Tingsryds nr 9 Måns Hermansson får en passning på blå linjen i offensiv zon och ska avlossa ett skott. Då kliver Panterns nr 91 Stefan Söder fram för att dela ut en tackling. Tacklingen delas ut med axeln mot Hermanssons huvud. Tacklingen kommer från blindside och bedöms som vårdslös.

Medans disciplinnämnden skriver följande i sin dom:

– Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Stefan Söder utdelat en tackling mot huvudet på motspelaren. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara tre matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

– Blindside
– Tacklingen innebär stor risk för skada.

Det betyder att Stefan Söder, som noterats för en assist på 28 matcher i Panterntröjan, missar lagets matcher mot Södertälje samt dubbelmötet mot Almtuna.

Källa: 24malmö.se