Det var tennissiffror när Kristianstads IK körde över Vimmerby i seriefinalen med hela 6–1. En av dem som imponerade mest var backen Amil Krupic. 22-åringen stod på nytt för en solid insats – och noterades dessutom för tre assist.

– Jag spelar på den nivån jag ska spela på nu. Jag vet vilken nivå jag håller, och är inte förvånad. Allettan har varit bra och nu gäller det att fortsätta, säger KIK-backen Amil Krupic efter storsegern mot Vimmerby.

LÄS MER: Kommentar: ”Det här var ruggigt imponerade, KIK”

Tre assist från din klubba i dag.
– Jag menar, jag spelar ju inget powerplay… Nej, men jag har fått en mer offensiv roll i spel fem mot fem. I första serien tycker jag inte det studsade md mig riktigt, men det har vänt lite nu.

Och det man främst tar med sig är Krupic passning fram till Marcus Siréns 1–0-mål, som var rena rama hockeygodiset.

– Den var fin… Sirén kom på ett dropp och jag fintade bort deras forward som kom rusande. Sen såg jag att han kom på bortre stolpen och jag flippade in den med backhand. Det blev bra, säger Krupic.

Men anledningen till att det lossnat för Krupic stavas Peter Rooth. KIK-legendaren agerar numera backcoach och har betytt mycket, menar han.

– Peter har kommit ner och tagit över. Och jag tycker att… och det är inget mot Mats, men jag har känt mig lugnare. Det var då vändningen kom för mig, faktiskt.

Vad bidrar han med?
– Han är lugn, sansad och stressar inte upp sig. Peter har varit med länge och jag har själv spelat med honom. För min del handlar det om att hålla det enkelt och han vet när han ska snacka med mig. Han känner mig väl, säger Krupic och skickar en hälsning till fansen:

– Vi går för detta. Jag tror att alla har samma känsla – vi vet vad vi går för.

KIK tog tack vare segern över serieledningen från just Vimmerby. Till helgen väntar en roadtrip norrut där Valbo och Hudiksvall väntar.

 

Källa: 24kristianstad.se