Övrigt

KIK-backen om förvandlingen: ”Var då vändningen kom”

Det var tennissiffror när Kristianstads IK körde över Vimmerby i seriefinalen med hela 6–1. En av dem som imponerade mest var backen Amil Krupic. 22-åringen stod på nytt för en solid insats – och noterades dessutom för tre assist.

– Jag spelar på den nivån jag ska spela på nu. Jag vet vilken nivå jag håller, och är inte förvånad. Allettan har varit bra och nu gäller det att fortsätta, säger KIK-backen Amil Krupic efter storsegern mot Vimmerby.

LÄS MER: Kommentar: ”Det här var ruggigt imponerade, KIK”

Tre assist från din klubba i dag.
– Jag menar, jag spelar ju inget powerplay… Nej, men jag har fått en mer offensiv roll i spel fem mot fem. I första serien tycker jag inte det studsade md mig riktigt, men det har vänt lite nu.

Och det man främst tar med sig är Krupic passning fram till Marcus Siréns 1–0-mål, som var rena rama hockeygodiset.

– Den var fin… Sirén kom på ett dropp och jag fintade bort deras forward som kom rusande. Sen såg jag att han kom på bortre stolpen och jag flippade in den med backhand. Det blev bra, säger Krupic.

Men anledningen till att det lossnat för Krupic stavas Peter Rooth. KIK-legendaren agerar numera backcoach och har betytt mycket, menar han.

– Peter har kommit ner och tagit över. Och jag tycker att… och det är inget mot Mats, men jag har känt mig lugnare. Det var då vändningen kom för mig, faktiskt.

Vad bidrar han med?
– Han är lugn, sansad och stressar inte upp sig. Peter har varit med länge och jag har själv spelat med honom. För min del handlar det om att hålla det enkelt och han vet när han ska snacka med mig. Han känner mig väl, säger Krupic och skickar en hälsning till fansen:

– Vi går för detta. Jag tror att alla har samma känsla – vi vet vad vi går för.

KIK tog tack vare segern över serieledningen från just Vimmerby. Till helgen väntar en roadtrip norrut där Valbo och Hudiksvall väntar.

 

Källa: 24kristianstad.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se