Kalmar HC inledde alltvåan starkt med tre raka vinster. Förra veckan gick man poänglösa ur båda matcherna mot Mörrum och Borås. Efter mötet med Borås sågade KHC-coachen Reine Rydberg lagets glöd och inställning.

– Det är små grejer som gör skillnad och vi hade en del lägen vid 2-1 som vi bommade. Mål där så kanske vi hade hittat lite glöd och fått upp gnistan. Det är små marginaler, men vi måste jobba tillsammans som en enhet, säger han.

På onsdagskvällen kommer nästjumbon Vänersborg på besök.

– De kom tvåa i den andra serien, så det är ett bra lag vi kommer möta, precis som de andra i den här serien. Däremot har jag ingen vidare koll på dem, säger Rydberg.

Förra veckan återfanns Martin Åkesson i KHC:s backuppsättning. Det gör han även på onsdagskvällen.

– Han hjälper till när läget är som det är. Vi har lite backar, men nu är ju en ny på väg in (Mikko Männistö, från Asplöven). Vi tar en match i taget där och han är villig att ställa upp, vilket vi är glada för.

I övrigt mönstrar Kalmar HC samma lag som senast.

– Vi behöver agera mer bestämt än mot Borås, jobba hårt tillsammans och få till avsluten. Då tror jag att det kan bli en trevlig kväll i Iffehallen.

I morgon, torsdag, anländer den finska duon Jarkko Hattunen och Mikko Männistö till Kalmar. Rydberg hoppas få dem spelklara till söndagens match mot Olofström.

– Det är så klart förhoppningen.

Källa: 24kalmar.se