Övrigt

Sjögren efter tunga hösten: ”Gick ner 9,5 kilo”

Efter en stark fjolårssäsong visade flera allsvenska lag intresse för KIK-forwarden Malte Sjögren. Valet föll på IK Oskarshamn, men Sjögren lämnade klubben utan att ha spelat en enda match. Anledningen? Hjärtmuskelinflammation.

– Det var en tuff sommar framför allt. Jag tränade ingenting under hela sommaren och fick inte ens vara med när kompisarna spelade fotboll. Det var endast korta promenader som gällde, säger Malte Sjögren och funderar lite innan han fortsätter:

– Jag gick ner nio och ett halvt kilo. Det var först för två veckor sedan som jag var uppe på min matchvikt igen (81 kilo). Nu har jag kunnat börja bygga mer muskler.

Sjögren flyttade i stället tillbaka till Kristianstad och KIK, men hösten har varit tuff för honom.

– Det har varit en process liksom… Tanken var ju att jag inte skulle spela förrän den 6 november, det var det datumet jag fick av läkaren. Men eftersom det kändes så bra, började jag ändå.

Med lite perspektiv på det – hur har den här hösten varit?
– Det har varit skitjobbigt, det är inte så kul när det gick så bra förra året… sen gick det åt helvete. Det har tagit på psyket. Men nu känner jag att jag börjar få utdelning. Mitt motto har alltid varit: jobba hårt – så kommer det gå bra.

Hur stor var besvikelsen över att inte få spela i Hockeyallsvenskan?
– Jag var inte jättebesviken, faktiskt. Jag vet vad jag har i KIK, och de jobbar lika hårt här. Jag är fortfarande ung, men det är klart att man vill framåt.

Men den tuffa hösten är över och såväl Malte Sjögren som Kristianstads IK har inlett allettan starkt.

– Det har klaffat rätt bra med Hampus Forsling. Danne (Andersson) vet jag var jag har, framför allt med pucken. Jag är den som ska köra först och sätta press. Det har vi gjort jättebra nu. Men vi kan jobba lite mer med pucken, säger Sjögren.

På onsdagskvällen väntar seriefinal mot Vimmerby, som inlett allettan förvånansvärt piggt. Och Malte Sjögren vet vad som väntar i Kristianstads ishall.

– Det ska bli riktigt kul. Vimmerby har gått som tåget i allettan. Skönt att ha dem på hemmaplan, vi ska slå dem på nosen. Det är nog en av de snabbaste matcherna i den här serien, säger Sjögren.

Till sist. Vad tänker du om din framtid?
– Jag har kontrakt med KIK denna säsongen ut. Det har varit lite snack om allsvenska klubbar, men det är inget som är aktuellt just nu. Det tar vi efter säsongen.


Källa: 24kristianstad.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Nybro

Johanssons mål räckte inte – Damkronorna förlorade

Damkronorna förlorade kvartsfinalen mot Finland med 7-2 och fick under söndagen spela placeringsmatch mot Japan. 

Efter en tajt match, drog japanskorna det längsta strået när Ayaka Toko satte avgörandet målet, 2-1, 3.16 in i förlängningen.

Dessförinnan hade japanskan Shiori Koike gett Japan ledningen och Nybrotjejen Lisa Johansson kvitterat omgående med ett fint avslut, då pucken kysste ribban och studsade in i mål.

Efter förlusten väntar nu Korea i en match om att inte komma sist i OS, för damkronorna.

Matchen mellan Korea och Damkronorna spelas tidigt tisdag morgon, svensk tid.

Källa: 24nybro.se

Kalmar

KHC:s poängkung: ”Vi går för seriesegern”

Kalmar HC:s styrkedemonstration i seriefinalen mot Mörrum senast var bara början, menar poängkungen Viktor Crus Rydberg.

– Det var en väldigt bra match från vår sida och vi hoppas kunna komma upp till den nivån i samtliga matcher som är kvar. Vi vet vad vi kan och vi måste fortsätta på den vägen för att nå vårt mål, säger Rydberg, som leder poängligan i den södra alltvåan, tillsammans med klubbkamraten Kenny Bradford och Linus Bergman i Borås.

I och med 8-2-krossen i Iffehallen leder KHC serien med tre poäng.

– Vi går för seriesegern. Då får man en bättre väg mot kvalserien också. Sen siktar vi givetvis alltid på att vinna varje match.

Det känns som att ni har fått många bitar på plats?
– Ja, det är många nya som har kommit in och samspelet fungerar bättre och bättre. Vi vet om vilka hockeykunskaper vi har.

Är kunskaperna tillräckliga för att ta steget upp i ettan?
– Absolut, det är dit vi siktar.

Hur ska ni nå dit?
– Genom att jobba på och gnugga detaljer i försvarsspelet. Spelet med puck klarar vi av bra.

På söndagen tar Kalmar HC emot Borås i Iffehallen.

– Det kommer krävas hårt jobb, men gör vi det vi ska, så kommer vi vinna den matchen.

Källa: 24kalmar.se

Övrigt

Intensivt spelschema – då är enda farhågan nyförvärven

Det börjar närma sig slutet av Allettan och som serietvåa har Kristianstads IK all anledning att gå in i de avslutande omgångarna med högt huvud.

Inom loppet av fem dagar ska KIK spela tre av de återstående fyra matcherna. Först ut är fredagens match mot Dalen på hemmaplan.

– Det ska bli kul att spela matcher. Det gäller att vi har fokus på våra saker och inte gör det halvhjärtat. Gör vi rätt saker har vi stor chans att vinna alla matcher, säger KIK:s tränare Mats Lusth.

Till matcherna är de båda nyförvärven, forwarden Tony Pappila från Västervik och 17-årige talangen Jacob Bondesson från Rögle klara för spel.

– Den ena är en spelskicklig back (Bondesson) och den andra en rivig forward med fart och intensitet. De kan behöva lite tid att växa in i det och anpassa sig men båda har bra förutsättningar för att lyckas, säger Mats Lusth.

Tre matcher på fem dagar för er nu, hur har ni förberett er för det?
– Vi har gjort det bra förut under intensivt spelschema så det är jag inte orolig för. Det enda som kan störa är väl att våra nya spelare ska slussas in i spelsystemet, menar Lusth.

 

Källa: 24kristianstad.se

Blekinge

Så mycket ishockey spelar flickor här

Mellan 2006 och 2016 har antalet deltagartillfällen bland hockeyspelande flickor har ökat med 15 procent i landet. Det visar statistik från Riksidrottsförbundet som Nyhetsbyrån Siren sammanställt inför Damkronornas kvartsfinal mot Finland i morgon.

– Efter några år av negativ utveckling har trenden vänt och antalet flickspelare ökar nu stadigt, men det är fortfarande mycket kvar att göra för att ännu fler tjejer ska upptäcka hockeyn, säger Carina Oddsberg, kanslichef på Stockholms ishockeyförbund och fortsätter:

– En framgångsnyckel är att tjejerna får hockeyskola på en egen istid och att man sedan bildar eget lag, så att tjejerna får egna ledare och allt som hör ett lag till. Självklart får de tjejer som vill göra det spela med pojklag också. Men genom att bygga hela lag med tjejer ser vi tydligt att vi attraherar fler. Man ska känna att man är en del i ett större sammanhang. Det är en viktig fråga för oss, som vi fokuserar mycket på

hockey-blekinge

Källa: 24blekinge.se

Kalmar

KHC förstärker på målvaktssidan

Under transferfönstrets sista dygn gjorde Kalmar HC klart med målvakten Alexander Nilsson.

18-åringen listar IK Oskarshamn som moderklubb och har gjort 24 matcher i föreningens J20-Elit-lag den gångna säsongen.

Han ansluter på en dubbellicens – och kan således representera både Kalmar HC och IK Oskarshamn.

Källa: 24kalmar.se