Övrigt

Sjögren efter tunga hösten: ”Gick ner 9,5 kilo”

Efter en stark fjolårssäsong visade flera allsvenska lag intresse för KIK-forwarden Malte Sjögren. Valet föll på IK Oskarshamn, men Sjögren lämnade klubben utan att ha spelat en enda match. Anledningen? Hjärtmuskelinflammation.

– Det var en tuff sommar framför allt. Jag tränade ingenting under hela sommaren och fick inte ens vara med när kompisarna spelade fotboll. Det var endast korta promenader som gällde, säger Malte Sjögren och funderar lite innan han fortsätter:

– Jag gick ner nio och ett halvt kilo. Det var först för två veckor sedan som jag var uppe på min matchvikt igen (81 kilo). Nu har jag kunnat börja bygga mer muskler.

Sjögren flyttade i stället tillbaka till Kristianstad och KIK, men hösten har varit tuff för honom.

– Det har varit en process liksom… Tanken var ju att jag inte skulle spela förrän den 6 november, det var det datumet jag fick av läkaren. Men eftersom det kändes så bra, började jag ändå.

Med lite perspektiv på det – hur har den här hösten varit?
– Det har varit skitjobbigt, det är inte så kul när det gick så bra förra året… sen gick det åt helvete. Det har tagit på psyket. Men nu känner jag att jag börjar få utdelning. Mitt motto har alltid varit: jobba hårt – så kommer det gå bra.

Hur stor var besvikelsen över att inte få spela i Hockeyallsvenskan?
– Jag var inte jättebesviken, faktiskt. Jag vet vad jag har i KIK, och de jobbar lika hårt här. Jag är fortfarande ung, men det är klart att man vill framåt.

Men den tuffa hösten är över och såväl Malte Sjögren som Kristianstads IK har inlett allettan starkt.

– Det har klaffat rätt bra med Hampus Forsling. Danne (Andersson) vet jag var jag har, framför allt med pucken. Jag är den som ska köra först och sätta press. Det har vi gjort jättebra nu. Men vi kan jobba lite mer med pucken, säger Sjögren.

På onsdagskvällen väntar seriefinal mot Vimmerby, som inlett allettan förvånansvärt piggt. Och Malte Sjögren vet vad som väntar i Kristianstads ishall.

– Det ska bli riktigt kul. Vimmerby har gått som tåget i allettan. Skönt att ha dem på hemmaplan, vi ska slå dem på nosen. Det är nog en av de snabbaste matcherna i den här serien, säger Sjögren.

Till sist. Vad tänker du om din framtid?
– Jag har kontrakt med KIK denna säsongen ut. Det har varit lite snack om allsvenska klubbar, men det är inget som är aktuellt just nu. Det tar vi efter säsongen.


Källa: 24kristianstad.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se