Efter en stark fjolårssäsong visade flera allsvenska lag intresse för KIK-forwarden Malte Sjögren. Valet föll på IK Oskarshamn, men Sjögren lämnade klubben utan att ha spelat en enda match. Anledningen? Hjärtmuskelinflammation.

– Det var en tuff sommar framför allt. Jag tränade ingenting under hela sommaren och fick inte ens vara med när kompisarna spelade fotboll. Det var endast korta promenader som gällde, säger Malte Sjögren och funderar lite innan han fortsätter:

– Jag gick ner nio och ett halvt kilo. Det var först för två veckor sedan som jag var uppe på min matchvikt igen (81 kilo). Nu har jag kunnat börja bygga mer muskler.

Sjögren flyttade i stället tillbaka till Kristianstad och KIK, men hösten har varit tuff för honom.

– Det har varit en process liksom… Tanken var ju att jag inte skulle spela förrän den 6 november, det var det datumet jag fick av läkaren. Men eftersom det kändes så bra, började jag ändå.

Med lite perspektiv på det – hur har den här hösten varit?
– Det har varit skitjobbigt, det är inte så kul när det gick så bra förra året… sen gick det åt helvete. Det har tagit på psyket. Men nu känner jag att jag börjar få utdelning. Mitt motto har alltid varit: jobba hårt – så kommer det gå bra.

Hur stor var besvikelsen över att inte få spela i Hockeyallsvenskan?
– Jag var inte jättebesviken, faktiskt. Jag vet vad jag har i KIK, och de jobbar lika hårt här. Jag är fortfarande ung, men det är klart att man vill framåt.

Men den tuffa hösten är över och såväl Malte Sjögren som Kristianstads IK har inlett allettan starkt.

– Det har klaffat rätt bra med Hampus Forsling. Danne (Andersson) vet jag var jag har, framför allt med pucken. Jag är den som ska köra först och sätta press. Det har vi gjort jättebra nu. Men vi kan jobba lite mer med pucken, säger Sjögren.

På onsdagskvällen väntar seriefinal mot Vimmerby, som inlett allettan förvånansvärt piggt. Och Malte Sjögren vet vad som väntar i Kristianstads ishall.

– Det ska bli riktigt kul. Vimmerby har gått som tåget i allettan. Skönt att ha dem på hemmaplan, vi ska slå dem på nosen. Det är nog en av de snabbaste matcherna i den här serien, säger Sjögren.

Till sist. Vad tänker du om din framtid?
– Jag har kontrakt med KIK denna säsongen ut. Det har varit lite snack om allsvenska klubbar, men det är inget som är aktuellt just nu. Det tar vi efter säsongen.


Källa: 24kristianstad.se