Det var under onsdagen som UNT berättade att säsongen var över för Nybrosonen och Almtunaspelaren William Quist. Flera medier rapporterade om det, men senare under kvällen dementerade Quist själv uppgifterna på sin Twitter.

Quist berättar historien för 24Uppsala.se.

– Det är ju en lång historia. Men jag blev jävligt paff när jag såg rubriken på UNT. Det är ju inget som vi pratat om. Det här kom ut på flera ställen och jag började få sms från folk – då kände jag mig tvungen att skriva att det inte alls stämmer, säger William Quist och fortsätter:

– Jag kämpar för en comeback och det har börjat släppa lite. Jag är förhoppningsfull.

Under torsdagen tränade Quist för första gången på lång tid ett pass av hårdare dignitet.

– Jag mådde jättebra och jag mår jättebra nu också. Men när bakslagen kommit har det varit dagen efter, men jag skulle bli förvånad om jag vaknar upp och har ont i huvudet i morgon, säger han.

28-åringen har drabbats av flera bakslag. Det värsta kom strax efter jul.

– Efter jul låg jag instängd i en vecka. Det är det värsta jag har gjort, det kändes fan som ett år, säger Quist innan han fortsätter:

– Men sen började jag hos en naprapat och det har börjat släppa. Nu har det varit bra i snart två veckor.

Hur har tiden varit?
– Det är inget kul liv när man är ner i skiten, man har ju inget liv. Nu är man tillbaka och kan leva ett normalt liv.

Ditt kontrakt går ut till våren. Känner man stress eller press över det?
– Ishockey är ju prestationsbaserat. Just nu vill jag bara avsluta säsongen på ett bra sätt. Men det är klart att man tänker på det. Det gäller att prestera för att få ett bra jobb. Mitt fokus har varit på ett bli frisk, nu är nästa fokus på att komma tillbaka den här säsongen.


Källa: 24nybro.se