Nybro

Nybrosonen dementerar uppgifterna: ”Blev jävligt paff”

Det var under onsdagen som UNT berättade att säsongen var över för Nybrosonen och Almtunaspelaren William Quist. Flera medier rapporterade om det, men senare under kvällen dementerade Quist själv uppgifterna på sin Twitter.

Quist berättar historien för 24Uppsala.se.

– Det är ju en lång historia. Men jag blev jävligt paff när jag såg rubriken på UNT. Det är ju inget som vi pratat om. Det här kom ut på flera ställen och jag började få sms från folk – då kände jag mig tvungen att skriva att det inte alls stämmer, säger William Quist och fortsätter:

– Jag kämpar för en comeback och det har börjat släppa lite. Jag är förhoppningsfull.

Under torsdagen tränade Quist för första gången på lång tid ett pass av hårdare dignitet.

– Jag mådde jättebra och jag mår jättebra nu också. Men när bakslagen kommit har det varit dagen efter, men jag skulle bli förvånad om jag vaknar upp och har ont i huvudet i morgon, säger han.

28-åringen har drabbats av flera bakslag. Det värsta kom strax efter jul.

– Efter jul låg jag instängd i en vecka. Det är det värsta jag har gjort, det kändes fan som ett år, säger Quist innan han fortsätter:

– Men sen började jag hos en naprapat och det har börjat släppa. Nu har det varit bra i snart två veckor.

Hur har tiden varit?
– Det är inget kul liv när man är ner i skiten, man har ju inget liv. Nu är man tillbaka och kan leva ett normalt liv.

Ditt kontrakt går ut till våren. Känner man stress eller press över det?
– Ishockey är ju prestationsbaserat. Just nu vill jag bara avsluta säsongen på ett bra sätt. Men det är klart att man tänker på det. Det gäller att prestera för att få ett bra jobb. Mitt fokus har varit på ett bli frisk, nu är nästa fokus på att komma tillbaka den här säsongen.


Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se