Kristianstads IK går som tåget i allettan och borta mot Hudiksvall kom lagets sjätte raka seger.

KIK vann till slut med 4–1 – efter mål av Marcus Sirén, Daniel Andersson, Malte Sjögren och Johan Skinnars – men trepoängaren satt långt inne.

– Det var tufft motstånd. Vi gör en bra förstaperiod, sedan en dålig andraperiod men vi stänger ner dem i tredje perioden. Där spelar vi mycket smartare och gör bra bedömningar, säger Mats Lusth, som ville plussa Joel Gistedts insats i kassen.

Men den stora snackisen efter mötet var en incident som inträffade i mitten av den andra perioden.

Hudiksvalls Niklas Lindmark – som tidigare den här säsongen har spelat i KIK – tacklade Kristianstadsforwarden Sonny Karlsson mot huvudet, och åkte sedermera på ett matchstraff för tilltaget.

Sonny Karlsson har tidigare haft bekymmer med hjärnskakningar och fördes direkt till sjukhus.

När incidenten kommer på tal brusar Mats Lusth upp ordentligt.

– Det är så jävla respektlöst och bedrövligt. Så fegt och ynkligt av en sån spelare så jag vet inte vart jag ska ta vägen, säger KIK-tränaren.

– Det måste bli Sveriges längsta avstängning på det där. Så jävla dåligt.

– Det är sån han är (Niklas Lindmark). Det är därför vi inte kunde ha honom i laget. Han gör sin egen grej och laget blir lidande.

Hur läget är med Sonny Karlsson – som är kvar på sjukhuset – är oklart.

KIK utökar därmed sin serieledning i tabellen. Nu återstår tre poäng ner till tabelltvåan Huddinge. Nästa match är på fredag, den 2 februari, borta mot Visby/Roma.


Källa: 24kristianstad.se