Övrigt

Mats Lusth rasande efter brutala huvudtacklingen

Kristianstads IK går som tåget i allettan och borta mot Hudiksvall kom lagets sjätte raka seger.

KIK vann till slut med 4–1 – efter mål av Marcus Sirén, Daniel Andersson, Malte Sjögren och Johan Skinnars – men trepoängaren satt långt inne.

– Det var tufft motstånd. Vi gör en bra förstaperiod, sedan en dålig andraperiod men vi stänger ner dem i tredje perioden. Där spelar vi mycket smartare och gör bra bedömningar, säger Mats Lusth, som ville plussa Joel Gistedts insats i kassen.

Men den stora snackisen efter mötet var en incident som inträffade i mitten av den andra perioden.

Hudiksvalls Niklas Lindmark – som tidigare den här säsongen har spelat i KIK – tacklade Kristianstadsforwarden Sonny Karlsson mot huvudet, och åkte sedermera på ett matchstraff för tilltaget.

Sonny Karlsson har tidigare haft bekymmer med hjärnskakningar och fördes direkt till sjukhus.

När incidenten kommer på tal brusar Mats Lusth upp ordentligt.

– Det är så jävla respektlöst och bedrövligt. Så fegt och ynkligt av en sån spelare så jag vet inte vart jag ska ta vägen, säger KIK-tränaren.

– Det måste bli Sveriges längsta avstängning på det där. Så jävla dåligt.

– Det är sån han är (Niklas Lindmark). Det är därför vi inte kunde ha honom i laget. Han gör sin egen grej och laget blir lidande.

Hur läget är med Sonny Karlsson – som är kvar på sjukhuset – är oklart.

KIK utökar därmed sin serieledning i tabellen. Nu återstår tre poäng ner till tabelltvåan Huddinge. Nästa match är på fredag, den 2 februari, borta mot Visby/Roma.


Källa: 24kristianstad.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se