Malmö

TV: Här hamnar Malmöspelaren i bråk med ispojken

MDet var i slutskedet av SHL-matchen mellan Mora och Malmö Redhawks som Malmöbacken Jens Olsson, 33, hamnade i bråk med en av funktionärspojkarna som var inne på isen för att skrapa bort snö.

Under avblåsningen ville isskraparen skyffla bort snö från isen bredvid Malmö Redhawks avbytarås. Då vägrar Jens Olsson flytta på sig – och pojken väljer då att fälla Malmöspelaren med sin spade.

Jens Olsson reagerade därefter genom att knuffa och ta tag i pojken i ett vredesutbrott. Vilket i sin tur tände till Moraspelarna ordentligt som gav sig in i bråket.

Jens Olsson fick sedan matchstraff för boarding och fick lämna matchen efter bråket.

– Moraspelarna är alldeles galna. Nu har det verkligen kokat över här i Dalarna. Nu är det fullständig kalabalik, sa C More-kommentatorn Mats Lilja i samband med situationen.

– Det här är en helt unik situation skulle jag vilja påstå, säger kommentatorn.

I spelaren nedan kan du se hela incidenten:

Malmö förlorade till slut mötet med 2–1, vilket gör att laget endast tog en poäng på helgens back-to-back-möte med bottengänget Mora.

– Jag tycker vi slarvar bort det här. Vi börjar matchen bra, men drar på oss för många utvisningar och börjar forcera vårt spel för mycket, säger assisterande tränaren Martin Filander.

Spelet i powerplay lämnade återigen en hel del övrigt att önska för Malmö.

– Tempot är för lågt. Vi får igenom för lite skott. De enkla sakerna sitter inte där helt enkelt, säger Martin Filander.

På frågan om hur Malmötränaren upplever situationen där Jens Olsson får matchstraff svarar han så här:

– Jens står i vägen för han som skrapar isen. Han säger till men Jens hör inte för han lyssnar på vad jag säger i båset. Då knuffa han till Jens och Jens knuffar tillbaka. Det är olyckligt, vi måste visa kyla där, säger Filander.

C More: Har du varit med om något liknande?

– Det har jag inte, säger Filander, som berättar att domarna motiverade matchstraffet så här:

– Bråk med publik är tydligen automatiskt matchstraff, oavsett vad som föranleder situationen.

Malmö Redhawks nästa match är på tisdag, borta mot Brynäs.

Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Nybro

Johanssons mål räckte inte – Damkronorna förlorade

Damkronorna förlorade kvartsfinalen mot Finland med 7-2 och fick under söndagen spela placeringsmatch mot Japan. 

Efter en tajt match, drog japanskorna det längsta strået när Ayaka Toko satte avgörandet målet, 2-1, 3.16 in i förlängningen.

Dessförinnan hade japanskan Shiori Koike gett Japan ledningen och Nybrotjejen Lisa Johansson kvitterat omgående med ett fint avslut, då pucken kysste ribban och studsade in i mål.

Efter förlusten väntar nu Korea i en match om att inte komma sist i OS, för damkronorna.

Matchen mellan Korea och Damkronorna spelas tidigt tisdag morgon, svensk tid.

Källa: 24nybro.se

Kalmar

KHC:s poängkung: ”Vi går för seriesegern”

Kalmar HC:s styrkedemonstration i seriefinalen mot Mörrum senast var bara början, menar poängkungen Viktor Crus Rydberg.

– Det var en väldigt bra match från vår sida och vi hoppas kunna komma upp till den nivån i samtliga matcher som är kvar. Vi vet vad vi kan och vi måste fortsätta på den vägen för att nå vårt mål, säger Rydberg, som leder poängligan i den södra alltvåan, tillsammans med klubbkamraten Kenny Bradford och Linus Bergman i Borås.

I och med 8-2-krossen i Iffehallen leder KHC serien med tre poäng.

– Vi går för seriesegern. Då får man en bättre väg mot kvalserien också. Sen siktar vi givetvis alltid på att vinna varje match.

Det känns som att ni har fått många bitar på plats?
– Ja, det är många nya som har kommit in och samspelet fungerar bättre och bättre. Vi vet om vilka hockeykunskaper vi har.

Är kunskaperna tillräckliga för att ta steget upp i ettan?
– Absolut, det är dit vi siktar.

Hur ska ni nå dit?
– Genom att jobba på och gnugga detaljer i försvarsspelet. Spelet med puck klarar vi av bra.

På söndagen tar Kalmar HC emot Borås i Iffehallen.

– Det kommer krävas hårt jobb, men gör vi det vi ska, så kommer vi vinna den matchen.

Källa: 24kalmar.se

Övrigt

Intensivt spelschema – då är enda farhågan nyförvärven

Det börjar närma sig slutet av Allettan och som serietvåa har Kristianstads IK all anledning att gå in i de avslutande omgångarna med högt huvud.

Inom loppet av fem dagar ska KIK spela tre av de återstående fyra matcherna. Först ut är fredagens match mot Dalen på hemmaplan.

– Det ska bli kul att spela matcher. Det gäller att vi har fokus på våra saker och inte gör det halvhjärtat. Gör vi rätt saker har vi stor chans att vinna alla matcher, säger KIK:s tränare Mats Lusth.

Till matcherna är de båda nyförvärven, forwarden Tony Pappila från Västervik och 17-årige talangen Jacob Bondesson från Rögle klara för spel.

– Den ena är en spelskicklig back (Bondesson) och den andra en rivig forward med fart och intensitet. De kan behöva lite tid att växa in i det och anpassa sig men båda har bra förutsättningar för att lyckas, säger Mats Lusth.

Tre matcher på fem dagar för er nu, hur har ni förberett er för det?
– Vi har gjort det bra förut under intensivt spelschema så det är jag inte orolig för. Det enda som kan störa är väl att våra nya spelare ska slussas in i spelsystemet, menar Lusth.

 

Källa: 24kristianstad.se

Blekinge

Så mycket ishockey spelar flickor här

Mellan 2006 och 2016 har antalet deltagartillfällen bland hockeyspelande flickor har ökat med 15 procent i landet. Det visar statistik från Riksidrottsförbundet som Nyhetsbyrån Siren sammanställt inför Damkronornas kvartsfinal mot Finland i morgon.

– Efter några år av negativ utveckling har trenden vänt och antalet flickspelare ökar nu stadigt, men det är fortfarande mycket kvar att göra för att ännu fler tjejer ska upptäcka hockeyn, säger Carina Oddsberg, kanslichef på Stockholms ishockeyförbund och fortsätter:

– En framgångsnyckel är att tjejerna får hockeyskola på en egen istid och att man sedan bildar eget lag, så att tjejerna får egna ledare och allt som hör ett lag till. Självklart får de tjejer som vill göra det spela med pojklag också. Men genom att bygga hela lag med tjejer ser vi tydligt att vi attraherar fler. Man ska känna att man är en del i ett större sammanhang. Det är en viktig fråga för oss, som vi fokuserar mycket på

hockey-blekinge

Källa: 24blekinge.se

Kalmar

KHC förstärker på målvaktssidan

Under transferfönstrets sista dygn gjorde Kalmar HC klart med målvakten Alexander Nilsson.

18-åringen listar IK Oskarshamn som moderklubb och har gjort 24 matcher i föreningens J20-Elit-lag den gångna säsongen.

Han ansluter på en dubbellicens – och kan således representera både Kalmar HC och IK Oskarshamn.

Källa: 24kalmar.se