MDet var i slutskedet av SHL-matchen mellan Mora och Malmö Redhawks som Malmöbacken Jens Olsson, 33, hamnade i bråk med en av funktionärspojkarna som var inne på isen för att skrapa bort snö.

Under avblåsningen ville isskraparen skyffla bort snö från isen bredvid Malmö Redhawks avbytarås. Då vägrar Jens Olsson flytta på sig – och pojken väljer då att fälla Malmöspelaren med sin spade.

Jens Olsson reagerade därefter genom att knuffa och ta tag i pojken i ett vredesutbrott. Vilket i sin tur tände till Moraspelarna ordentligt som gav sig in i bråket.

Jens Olsson fick sedan matchstraff för boarding och fick lämna matchen efter bråket.

– Moraspelarna är alldeles galna. Nu har det verkligen kokat över här i Dalarna. Nu är det fullständig kalabalik, sa C More-kommentatorn Mats Lilja i samband med situationen.

– Det här är en helt unik situation skulle jag vilja påstå, säger kommentatorn.

I spelaren nedan kan du se hela incidenten:

Malmö förlorade till slut mötet med 2–1, vilket gör att laget endast tog en poäng på helgens back-to-back-möte med bottengänget Mora.

– Jag tycker vi slarvar bort det här. Vi börjar matchen bra, men drar på oss för många utvisningar och börjar forcera vårt spel för mycket, säger assisterande tränaren Martin Filander.

Spelet i powerplay lämnade återigen en hel del övrigt att önska för Malmö.

– Tempot är för lågt. Vi får igenom för lite skott. De enkla sakerna sitter inte där helt enkelt, säger Martin Filander.

På frågan om hur Malmötränaren upplever situationen där Jens Olsson får matchstraff svarar han så här:

– Jens står i vägen för han som skrapar isen. Han säger till men Jens hör inte för han lyssnar på vad jag säger i båset. Då knuffa han till Jens och Jens knuffar tillbaka. Det är olyckligt, vi måste visa kyla där, säger Filander.

C More: Har du varit med om något liknande?

– Det har jag inte, säger Filander, som berättar att domarna motiverade matchstraffet så här:

– Bråk med publik är tydligen automatiskt matchstraff, oavsett vad som föranleder situationen.

Malmö Redhawks nästa match är på tisdag, borta mot Brynäs.

Källa: 24malmö.se