Malmö

TV: Här hamnar Malmöspelaren i bråk med ispojken

MDet var i slutskedet av SHL-matchen mellan Mora och Malmö Redhawks som Malmöbacken Jens Olsson, 33, hamnade i bråk med en av funktionärspojkarna som var inne på isen för att skrapa bort snö.

Under avblåsningen ville isskraparen skyffla bort snö från isen bredvid Malmö Redhawks avbytarås. Då vägrar Jens Olsson flytta på sig – och pojken väljer då att fälla Malmöspelaren med sin spade.

Jens Olsson reagerade därefter genom att knuffa och ta tag i pojken i ett vredesutbrott. Vilket i sin tur tände till Moraspelarna ordentligt som gav sig in i bråket.

Jens Olsson fick sedan matchstraff för boarding och fick lämna matchen efter bråket.

– Moraspelarna är alldeles galna. Nu har det verkligen kokat över här i Dalarna. Nu är det fullständig kalabalik, sa C More-kommentatorn Mats Lilja i samband med situationen.

– Det här är en helt unik situation skulle jag vilja påstå, säger kommentatorn.

I spelaren nedan kan du se hela incidenten:

Malmö förlorade till slut mötet med 2–1, vilket gör att laget endast tog en poäng på helgens back-to-back-möte med bottengänget Mora.

– Jag tycker vi slarvar bort det här. Vi börjar matchen bra, men drar på oss för många utvisningar och börjar forcera vårt spel för mycket, säger assisterande tränaren Martin Filander.

Spelet i powerplay lämnade återigen en hel del övrigt att önska för Malmö.

– Tempot är för lågt. Vi får igenom för lite skott. De enkla sakerna sitter inte där helt enkelt, säger Martin Filander.

På frågan om hur Malmötränaren upplever situationen där Jens Olsson får matchstraff svarar han så här:

– Jens står i vägen för han som skrapar isen. Han säger till men Jens hör inte för han lyssnar på vad jag säger i båset. Då knuffa han till Jens och Jens knuffar tillbaka. Det är olyckligt, vi måste visa kyla där, säger Filander.

C More: Har du varit med om något liknande?

– Det har jag inte, säger Filander, som berättar att domarna motiverade matchstraffet så här:

– Bråk med publik är tydligen automatiskt matchstraff, oavsett vad som föranleder situationen.

Malmö Redhawks nästa match är på tisdag, borta mot Brynäs.

Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se