Kristianstads IK är hemma efter en intensiv helg i Gävle och Hudiksvall. I fredagens 8–0-seger mot Valbo åkte backen Måns Hansson på en ful smäll i matchens slutskede, men skadan var inte värre än att han kunde spela söndagens match mot Hudiksvall.

Desto värre var det för Sonny Karlsson som tacklades bryskt av den förre KIK-backen Niklas Lindmark i söndagens möte mot Hudiksvall. Karlsson fick hjälpas av isen – och ser ut att bli borta ett tag.

– Han är kvar i Hudiksvall och har ont i huvud och bröst. Han kunde inte åka med oss hem i går och kommer ta sig hemåt senare den här veckan, säger KIK:s sportchef Joakim Johansson, som överlåter efterspelet till domartrion:

– Vi kommer inte anmäla något, det får domaren göra i så fall.

Under söndagen gjorde Erik Flood sin sista match för KIK. I alla fall för den här gången. Johansson är hoppfull om att Flood kan komma att återvända.

– Vi hoppas på en lösning där. Men det ska gå i många led innan det blir något, konstaterar han.

Någon som däremot är på väg bort från KIK är forwarden Rasmus T. Andersson. Dansken har saknats i laguppställningen de senaste matcherna och nu berättar Johansson att han är på väg bort.

– Meningen var att vi skulle låna ut honom inför den här helgen, men då hängde det upp sig med en annan klubb. Vi håller på att se över situationen och vill hitta en lösning för Rasmus, säger Johansson.

Enligt uppgifter till 24Kristianstad.se är Andersson på väg hem till Danmark, och det ser ut att bli klart inom kort.

Källa: 24kristianstad.se