Det var i söndagens match som den förre KIK-spelaren Niklas Lindmark tacklade Sonny Karlsson bryskt. Reaktionerna har varit många – och nu har domen mot Lindmark kommit.

Lindmark får inte någon ytterligare påföljd än den avstängning som medföljde matchstraffet i söndagens match.

LÄS MER: Sportchefen om läget i truppen: ”Vi vill hitta en lösning”

– KIK-spelaren Sonny Karlsson kommer från höger i anfallszonen och svänger tvärt till vänster in i slottet. HHC försvararen Lindmark kommer backande och tacklar Sonny Karlsson med bakdelen av sin kropp. Tacklingen träffar inte huvudet utan rakt i bröstet. Sonny Karlsson, som har haft blicken i isen har inte upptäckt den backande försvararen. När kollisionen är ett faktum så flyger hjälmen av Karlsson och han slår troligen huvudet i isen.

– På videoupptagningen kan vi konstatera att Lindmarks fart inte varit hög utan snarare att han glidit in i kollisionsögonblicket. Han har inte heller på något sätt hoppat eller förstärkt tacklingen. Att spelaren skadat sig är mycket olyckligt och tråkigt, men vi anser inte att det motiverar en avstängning, skriver disciplinnämnden i sin dom.

Därmed missar Lindmark onsdagens match mot Vimmerby – men är åter i spel på fredag när Hudiksvall möter Nybro på bortais.

Källa: 24kristianstad.se