Kalmar

Plundringen av Asplöven fortsätter – tredje finnen klar för KHC

Kalmar HC fortsätter att plundra krislaget Asplöven. Hockeyettan-föreningen har stora ekonomiska bekymmer och många spelare har valt att lämna laget. Jarkko Hattunen och Mikko Männistö plockades in förra veckan och gjorde debut i söndags när KHC besegrade Olofström på bortais.

På onsdagen presenterades ytterligare en finsk spelare från Asplöven. Backen Matias Mattsson, född 1996, men en match i finska högstaligan på meritlistan, har skrivit på ett kontrakt med Kalmar HC.

LÄS MER: Finska spetsförvärv till Kalmar HC

– Det är en defensivt skicklig back som passar bra in i lagbygget och det är ju ett plus att han känner Jarkko och Mikko sedan tidigare. Han är en bra skridskoåkare och vi har fått goda referenser på honom, säger sportchef Roger Nyström.

Matias Mattsson anländer till Kalmar på fredag och kommer att spela i tröjnummer 55.

Nu saknas endast en pusselbit i lagbygget, meddelar Nyström. Den pusselbiten stavas Martin Åkesson.

– Han tränar med oss och det har låtit väldigt positivt. Jag hoppas att vi kan få alla bitarna på plats under morgondagen, säger Nyström.

Han står redan med i truppen på hemsidan?
– Haha, jaså? Där ser man. Dock är inget påskrivet ännu, men vi håller tummarna för att han väljer att spela den sista delen av säsongen med oss.

Känns det realistiskt med avancemang till ettan nu?
– Absolut. Det ser väldigt bra ut och vi har fått in väldigt bra spelare och har en stark trupp. Sen vet alla som håller på med idrott och hockey, att det är små marginaler och man måste ha lite flyt på vägen. Men vårt mål har hela tiden varit att ta klivet upp till ettan och vi ska göra ett rejält försök för att nå dit, det har vi kapacitet för.

Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se