Kalmar HC fortsätter att plundra krislaget Asplöven. Hockeyettan-föreningen har stora ekonomiska bekymmer och många spelare har valt att lämna laget. Jarkko Hattunen och Mikko Männistö plockades in förra veckan och gjorde debut i söndags när KHC besegrade Olofström på bortais.

På onsdagen presenterades ytterligare en finsk spelare från Asplöven. Backen Matias Mattsson, född 1996, men en match i finska högstaligan på meritlistan, har skrivit på ett kontrakt med Kalmar HC.

LÄS MER: Finska spetsförvärv till Kalmar HC

– Det är en defensivt skicklig back som passar bra in i lagbygget och det är ju ett plus att han känner Jarkko och Mikko sedan tidigare. Han är en bra skridskoåkare och vi har fått goda referenser på honom, säger sportchef Roger Nyström.

Matias Mattsson anländer till Kalmar på fredag och kommer att spela i tröjnummer 55.

Nu saknas endast en pusselbit i lagbygget, meddelar Nyström. Den pusselbiten stavas Martin Åkesson.

– Han tränar med oss och det har låtit väldigt positivt. Jag hoppas att vi kan få alla bitarna på plats under morgondagen, säger Nyström.

Han står redan med i truppen på hemsidan?
– Haha, jaså? Där ser man. Dock är inget påskrivet ännu, men vi håller tummarna för att han väljer att spela den sista delen av säsongen med oss.

Känns det realistiskt med avancemang till ettan nu?
– Absolut. Det ser väldigt bra ut och vi har fått in väldigt bra spelare och har en stark trupp. Sen vet alla som håller på med idrott och hockey, att det är små marginaler och man måste ha lite flyt på vägen. Men vårt mål har hela tiden varit att ta klivet upp till ettan och vi ska göra ett rejält försök för att nå dit, det har vi kapacitet för.

Källa: 24kalmar.se