Malmö Redhawks går in i den sista fjärdedelen av säsong och det gör man på femteplats i SHL. Mot Örebro hemma i Malmö Arena krävdes det straffar för att Redhawks slutligen skulle vinna.

– Vi kom inte alls ut som vi hade tänkt oss, Örebro sköljde över oss, och vi såg passiva ut. Av någon anledning som jag inte riktigt kan förklara. Tanken var att komma ut med högt tempo och försöka äga pucken mycket, säger Martin Filander och fortsätter:

– Vi skvätte mycket puckar och följer inte riktigt sättet vi vill spela. Örebro fick kroken i oss.

Men efter paus kom Redhawks ut och såväl reducerade som kvitterade genom Matias Lassen och Axel Wemmenborn. I inledningen av tredje perioden kom även ett ledningsmål genom Johan Olofsson.

– Jag tycker ändå att vi ryckte upp oss och fick lite energi av målen vi gjorde. Vi vaskade om lite i kedjorna och byggde på det, säger Filander.

I tredje perioden kvitterade Örebro genom Tom Wandell, och matchen togs till straffar – där Andy Miele sedan avgjorde med en läcker dragning.

– Vi är jätteglada över att vi fick vinna, och kul att Andy fick visa sina fina teknik och göra ett avgörande mål.

Det är mycket matcher nu. Hur mycket sliter det på spelarna?
– Det gör det väl lite grann. Men samtidigt är vi en gubbe kort mot vad vi brukar vara (en forward). Spelarna är vana att spela så här mycket. Men visst, vi har åtta matcher på 13 dagar nu. Vi får kämpa på och jag tycker att vi ser vältränade ut.

Mot Örebro saknades Robin Alvarez, Nils Andersson, Max Görtz, Carl-Johan Lerby och Erik Forssell. Och enligt Filander är ingen av dem aktuell för spel mot Karlskrona på lördag.

– Inte som det ser ut just nu, men hinner säkert ändra sig på några timmar (skratt). Vi ser ut att ha samma tillgängliga grupp som i kväll, säger han.

Med det börjar ljusna lite?
– Vi hoppas att det är folk på väg in här snart. Men jag vågar inte säga när.


Källa: 24malmö.se