Malmö

Filander efter straffsegern: ”Vi vaskade om lite”

Malmö Redhawks går in i den sista fjärdedelen av säsong och det gör man på femteplats i SHL. Mot Örebro hemma i Malmö Arena krävdes det straffar för att Redhawks slutligen skulle vinna.

– Vi kom inte alls ut som vi hade tänkt oss, Örebro sköljde över oss, och vi såg passiva ut. Av någon anledning som jag inte riktigt kan förklara. Tanken var att komma ut med högt tempo och försöka äga pucken mycket, säger Martin Filander och fortsätter:

– Vi skvätte mycket puckar och följer inte riktigt sättet vi vill spela. Örebro fick kroken i oss.

Men efter paus kom Redhawks ut och såväl reducerade som kvitterade genom Matias Lassen och Axel Wemmenborn. I inledningen av tredje perioden kom även ett ledningsmål genom Johan Olofsson.

– Jag tycker ändå att vi ryckte upp oss och fick lite energi av målen vi gjorde. Vi vaskade om lite i kedjorna och byggde på det, säger Filander.

I tredje perioden kvitterade Örebro genom Tom Wandell, och matchen togs till straffar – där Andy Miele sedan avgjorde med en läcker dragning.

– Vi är jätteglada över att vi fick vinna, och kul att Andy fick visa sina fina teknik och göra ett avgörande mål.

Det är mycket matcher nu. Hur mycket sliter det på spelarna?
– Det gör det väl lite grann. Men samtidigt är vi en gubbe kort mot vad vi brukar vara (en forward). Spelarna är vana att spela så här mycket. Men visst, vi har åtta matcher på 13 dagar nu. Vi får kämpa på och jag tycker att vi ser vältränade ut.

Mot Örebro saknades Robin Alvarez, Nils Andersson, Max Görtz, Carl-Johan Lerby och Erik Forssell. Och enligt Filander är ingen av dem aktuell för spel mot Karlskrona på lördag.

– Inte som det ser ut just nu, men hinner säkert ändra sig på några timmar (skratt). Vi ser ut att ha samma tillgängliga grupp som i kväll, säger han.

Med det börjar ljusna lite?
– Vi hoppas att det är folk på väg in här snart. Men jag vågar inte säga när.


Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se