Tre raka förluster i bagaget och fastkörda i botten –  då avgjorde Nybro Vikings fredagens viktiga hemmamatch mot Hudiksvall på bara 161 sekunder, och det redan i första perioden.

Robin Wengdahl visade vägen med sitt ledningsmål i powerplay. Sedan small det till två gånger om, först Sebastian Borg och sedan Kim Runermark.

Gästerna Hudiksvall reducerade i slutskedet av den första perioden men Vikings vägrade att släppa tremålsavståndet. Åtta sekunder efter reduceringen, direkt efter tekning satte Fabian Ilestedt 4-1 och dödade matchen helt redan efter 20 spelade minuter.

– Fyra mål efter 20 spelade minuter är vi inte så vana vid, men ack så skönt både för självförtroendet och för att visa publiken att vi kan spela ishockey, säger Johan Järlefelt.

Nybro Vikings gjorde 5-1 i andra perioden efter att ha klarat av en femminuters utvisning. Den inlånade junioren, Gabriel Altberg fick lämna isen redan efter två minuters spel då spelaren stod för en checking to the head.

Gästerna från Hudiksvall hade inte mycket att sätta emot och trots en reducering till 5-2 i slutet på tredje så kom man inte närmare än så.

– Det var skönt, oerhört skönt att vinna, säger Johan.

Stor segerorganisatör ikväll – tre assist från din klubba. Vad var det ni gjorde annorlunda där ute jämfört med tidigare matcher?
–
Vi går på mål. Vi har inte varit tillräckligt heta runt motståndarmålet tidigare, det var väl de som gjorde att vi vann ikväll, säger han och fortsätter

– Vi får ta med oss rätt mycket från kvällens match. Vi är tajta och det händer inte så mycket i vår zon även fast Hudiksvall har mycket puck men framför allt att vi gör fem mål.

Kan det här vara vändningen till något positivt?