Nybro

Nybro Vikings är ett vinnande lag igen: ”Oerhört skönt”

Tre raka förluster i bagaget och fastkörda i botten –  då avgjorde Nybro Vikings fredagens viktiga hemmamatch mot Hudiksvall på bara 161 sekunder, och det redan i första perioden.

Robin Wengdahl visade vägen med sitt ledningsmål i powerplay. Sedan small det till två gånger om, först Sebastian Borg och sedan Kim Runermark. 

Gästerna Hudiksvall reducerade i slutskedet av den första perioden men Vikings vägrade att släppa tremålsavståndet. Åtta sekunder efter reduceringen, direkt efter tekning satte Fabian Ilestedt 4-1 och dödade matchen helt redan efter 20 spelade minuter.

– Fyra mål efter 20 spelade minuter är vi inte så vana vid, men ack så skönt både för självförtroendet och för att visa publiken att vi kan spela ishockey, säger Johan Järlefelt. 

Nybro Vikings gjorde 5-1 i andra perioden efter att ha klarat av en femminuters utvisning. Den inlånade junioren, Gabriel Altberg fick lämna isen redan efter två minuters spel då spelaren stod för en checking to the head.

Gästerna från Hudiksvall hade inte mycket att sätta emot och trots en reducering till 5-2 i slutet på tredje så kom man inte närmare än så.

– Det var skönt, oerhört skönt att vinna, säger Johan.

Stor segerorganisatör ikväll – tre assist från din klubba. Vad var det ni gjorde annorlunda där ute jämfört med tidigare matcher?
– 
Vi går på mål. Vi har inte varit tillräckligt heta runt motståndarmålet tidigare, det var väl de som gjorde att vi vann ikväll, säger han och fortsätter

– Vi får ta med oss rätt mycket från kvällens match. Vi är tajta och det händer inte så mycket i vår zon även fast Hudiksvall har mycket puck men framför allt att vi gör fem mål.

Kan det här vara vändningen till något positivt?
– Förhoppningsvis, avslutar Järlefelt.

Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se