Nybro

SHL-spelare ska hjälpa Vikings till seger

Första matchen utav tre den här veckan slutade med en bitter förlust mot HC Dalen med 3-2 på bortais i onsdags. 

Under fredagskvällen har Nybro Vikings chans att revanschera sig när seriefyran Hudiksvall kommer på besök.

– Vi har hamnat i en dålig spiral. Senast borta mot Dalen så borde vi fått med oss poäng men fick tyvärr inte det. Vi känner att vi tog ett steg framåt rent prestationsmässigt i matchen mot HC Dalen och gjorde en okej match, säger tränaren Andreas Holfelt och fortsätter.

– Vi vet vilka problem vi har och vad vi måste fixa. Vi måste fortsätta bygga vidare på det positiva från förra matchen och tro på det vi gör. Vi måste bli ännu mer desperata i alla situationer.

Hemmalaget Nybro Vikings kommer till fredagens match mot Hudiksvall med tre förluster i bagaget – något som man gärna ändrar på.

– Vi måste jobba hårdare och ha mer trafik framför mål. Får vi in några lätta puckar i början så är jag övertygad om att det kommer att rulla på för oss. Det måste nästan snubblas in en puck för att det ska gå vägen, säger Holfelt och fortsätter.

– Vi måste helt enkelt tro på det vi gör. Det finns inget att grämas över. Vi måste börja vinna matcher.

Inför matchen finns en antal frågetecken. Markus Palmberg, Andreas Anarp, Viktor Jonsson och Marcus Mellström kommer inte till start. Istället kommer junioren Simon Andersson att ta plats i truppen samt inlånade Gabriel Altberg från Karlskrona J20. 

19-årige Altberg har sex matcher i SHL på meritlistan.

 

Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se