Jumbon Karlskrona HK föll med 1–2 på hemmais mot Malmö Redhawks. Men skåningarnas seger satt långt inne.

Efter en trygg första period för Malmö, där Christoffer Forsberg skjutit in ledningsmålet, behöll gästerna momentumet in i den andra perioden. En fin aktion av Fredrik Händemark utökade sedan ledningen till 0–2 endast 41 sekunder in i andra.

Men sedan hände något.

Mot slutet av den andra perioden vaknade Karlskrona HK till liv – och chanserna började komma. I slutskedet tryckte KHK:s Konstantin Komarek dit 1–2-målet i powerplay.

Karlskronas forcering i jakt på poäng fortsatte i den tredje perioden, men Malmö Redhawks lyckades till slut komma undan med blotta förskräckelsen.

Mycket tack vare en storspelande Oscar Alsenfelt. Malmös målvaktsstjärna tog 37 av 38 skott i matchen.

– Vi gör, i långa stunder, många bra saker där ute på isen. I slutändan handlar det dock om att göra mål och vi möter en storspelande målvakt i dag och ett stort fajtande försvar, säger KHK:s tränare Ove Mohlin till C More.

Mohlin kunde dock hitta glädjeämnen i förlusten.

– Jag tycker ändå att jag ser ett lag som vågar spela ut i dag och som vågar ha pucken, säger Ove Mohlin.

Karlskrona ligger fortsatt sist i serien. Upp till Örebro, på säker mark, återstår åtta poäng.

Källa: 24blekinge.se