Malmö

Malmö kom undan med blotta förskräckelsen

Malmö Redhawks vann med 2–1 borta mot jumbon Karlskrona HK. Men segern satt långt inne.

Efter en trygg första period, där Christoffer Forsberg skjutit in ledningsmålet, behöll Malmö momentumet in i den andra perioden. En fin aktion av Fredrik Händemark utökade sedan ledningen till 2–0 endast 41 sekunder in i andra.

Men sedan hände något.

Mot slutet av den andra perioden vaknade Karlskrona HK till liv – och chanserna började komma. I slutskedet tryckte KHK:s Konstantin Komarek dit 2–1-målet i powerplay.

Karlskronas forcering i jakt på poäng fortsatte i den tredje perioden, men Malmö Redhawks lyckades till slut komma undan med blotta förskräckelsen.

Mycket tack vare en storspelande Oscar Alsenfelt. Målvaktsstjärnan tog 37 av 38 skott i matchen.

– En helt okej insats. I slutet av andra får de lite tryck på oss och gör ett försök i tredje. Men jag tycker vi städar av det ganska bra till slut, säger lagkaptenen Fredrik Händemark till C More.

C More: Det var er tredje raka seger, hur ser du på Malmös stabilitet i ligan i år? 

– Som du säger har det varit lite ojämnt. Lite varannan match så där. Men när alla är på tå och stämplar in har vi chans mot alla lagen i ligan. Och gör vi inte det så kan man få stryk mot alla lagen, säger Fredrik Händemark.

Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se