Fri entré, vinst i bagaget och viktig streckmatch väntar Nybro Vikings när seriejumbon Valbo kommer till Liljas Arena under söndagen.

Nybro Vikings har så här långt i Allettan gått relativt trögt men senast lossnade rejält. Laget behövde 161 sekunder i mitten av den första perioden för att avgöra den ack så viktiga matchen mot Hudiksvall. 

För gästande Valbo ser det desto tyngre ut. Laget har förlorat de sju senaste matcherna och parkerar sig sist i tabellen – dock med fortsatt häng på lagen över.

– Äntligen en seger i förra matchen och en bra prestation. Vi spelade med tålamod i egen zon och fick även ett par skitmål framåt genom att ta fler skott och jobbade oss in på målet mer. Det är då det kan studsa på något in i mål vilket också hände. Nu gäller det att fortsätta på inslagen väg och inte tumma på något. Mot tre nya poäng i en kokande Liljas Arena, säger tränaren Andreas Holfelt på klubbens hemsida.

Inför söndagens match skiljer det tre ynka poäng mellan Nybro Vikings och seriejumbon Valbo, som förvisso har en match mer spelad än hemmalaget. Matchens betydelse är därför extremt viktig i jakten på en playoffplats.

– Vi får ta med oss rätt mycket sedan Hudiksvallsmatchen. Vi var tajta och stängde igen ytorna i vår zon även fast Hudiksvall hade mycket puck. Framförallt får vi ta med oss att vi gjorde fem mål till söndagens match mot Valbo, säger Johan Järlefelt. 

Till söndagens match kommer Markus Palmberg att finnas tillbaka på isen. Martion Olsson, Andreas Anarp, Viktor Jonsson och Marcus Mellström missar matchen.

Matchen börjar 16.00 och du kan följa den live via 24Nybro.se. 

Källa: 24nybro.se