Nybro

Jubilaren fick fira 300 med seger

1 712 åskådare hade hittat ner till Liljas Arena när det bjöds fri entré och en härlig inramning under söndagen.

Nybro Vikings med en vinst i bagaget startade matchen mot seriejumbon Valbo i ett rafflande tempo, vilket gav utdelning, inte bara en gång utan tre gånger om i första perioden.

Firma Ilestedt och Järlefelt stod för både 1-0 och 2-0 innan Markus Palmberg satte 3-0 med tre sekunder kvar av den första perioden och i princip avgjorde matchen helt.

I mitten på den andra perioden lyckades Sebastian Borg göra 4-0 men mer än så blev det inte. Gästerna från Gävle försökte skapa liv i matchen och fick in en reducering till 4-1 men den kom alldeles för sent för att skapa liv i matchen.

Nybro Vikings vann tillslut med 4-1 och knep sin andra raka vinst i Allettan.

– Vi får en jättebra start återigen och hade 3-0 redan efter första perioden. Det gav oss en trygghet i vårt spel, säger Patrik Fransson, som under söndagen gjorde sin 300:e match i Vikingströjan och fortsätter.

– Det var viktigt att det studsade med oss i dag. Det kändes redan i fredags att när målen trillade in så släppte det i axlarna på oss. Vi gör ingen höjdarmatch här i dag men vi gör det som krävs för att plocka tre poäng.

Med två raka vinster i protokollet åker Vikings upp till Stockholm på söndag för en superviktig match mot Väsby i jakten på playoff.

– Det vi tar med oss till onsdagens match efter dessa två vinster är väl att vi kan göra mål och speciellt att vi tar oss in i kassen och slår in returer, säger han.

Nybro vikings, Patrik Fransson
Patrik Fransson fick inför matchen mot Valbo ta emot en blombukett och en värdecheck för sina 300 matcher med moderklubben. Foto: Faton Pasho

300 matcher med moderklubben – känslan efter alla dessa matcher?
– Jättekul! Det känns oerhört roligt att ha gjort dem med moderklubben. Jag hade ingen koll på det själv utan det kom som en överraskning i veckan när jag fick höra det, säger Fransson.

Du har spelat 300 matcher – hur många fler har du planerat att spela?
– Ja jag hade inte ens planerat det här så vi får se hur länge det blir, avslutar Patrik Fransson och skrattar.


Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se