1 712 åskådare hade hittat ner till Liljas Arena när det bjöds fri entré och en härlig inramning under söndagen.

Nybro Vikings med en vinst i bagaget startade matchen mot seriejumbon Valbo i ett rafflande tempo, vilket gav utdelning, inte bara en gång utan tre gånger om i första perioden.

Firma Ilestedt och Järlefelt stod för både 1-0 och 2-0 innan Markus Palmberg satte 3-0 med tre sekunder kvar av den första perioden och i princip avgjorde matchen helt.

I mitten på den andra perioden lyckades Sebastian Borg göra 4-0 men mer än så blev det inte. Gästerna från Gävle försökte skapa liv i matchen och fick in en reducering till 4-1 men den kom alldeles för sent för att skapa liv i matchen.

Nybro Vikings vann tillslut med 4-1 och knep sin andra raka vinst i Allettan.

– Vi får en jättebra start återigen och hade 3-0 redan efter första perioden. Det gav oss en trygghet i vårt spel, säger Patrik Fransson, som under söndagen gjorde sin 300:e match i Vikingströjan och fortsätter.

– Det var viktigt att det studsade med oss i dag. Det kändes redan i fredags att när målen trillade in så släppte det i axlarna på oss. Vi gör ingen höjdarmatch här i dag men vi gör det som krävs för att plocka tre poäng.

Med två raka vinster i protokollet åker Vikings upp till Stockholm på söndag för en superviktig match mot Väsby i jakten på playoff.

– Det vi tar med oss till onsdagens match efter dessa två vinster är väl att vi kan göra mål och speciellt att vi tar oss in i kassen och slår in returer, säger han.

Patrik Fransson fick inför matchen mot Valbo ta emot en blombukett och en värdecheck för sina 300 matcher med moderklubben. Foto: Faton Pasho

300 matcher med moderklubben – känslan efter alla dessa matcher?
– Jättekul! Det känns oerhört roligt att ha gjort dem med moderklubben. Jag hade ingen koll på det själv utan det kom som en överraskning i veckan när jag fick höra det, säger Fransson.

Du har spelat 300 matcher – hur många fler har du planerat att spela?
– Ja jag hade inte ens planerat det här så vi får se hur länge det blir, avslutar Patrik Fransson och skrattar.


Källa: 24nybro.se