Kalmar

Rydberg: ”På papperet är jag mycket nöjd”

Sportchef Roger Nyström har jobbat hårt och den senaste tiden har han kunnat presentera en rad meriterade nyförvärv till Kalmar HC. Bland dem hittar vi bland andra Matias Mattsson, Mikko Männistö, Jarkko Hattunen, Yushiroh Hirano och sist, men inte minst, Martin Åkesson.

– Givetvis är det bra spelare som kommit in. Det är skönt, för nu är vi mycket folk, och slipper slita så mycket på de få spelarna vi hade tillgängliga innan. På papperet är jag mycket nöjd, säger tränare Reine Rydberg.

Det känns som att få division 2-föreningar kan matcha den här truppen?
– Nä, på papperet är det så. Nu ska vi få det att fungera i praktiken också. Det gäller att hitta en kontinuitet och hålla ihop laget och jobba tillsammans utan några större avbrott.

På söndagen vänder alltvåan och går in på andra halvan när KHC gästar Mjölby.

– Jag minns att vi gjorde en bra förstaperiod mot dem i premiären, men låg under med 2-1. Sedan gjorde vi två lite sämre perioder, men lyckades vända och vann efter ett sent powerplay-mål, säger Rydberg.

Vad betyder det att Martin Åkesson är tillbaka fullt ut?
– Att vi blir en till, haha. Nä, så klart är det jätteviktigt. Han kan Kalmar och brinner för föreningen. Det är en toppenkille och vi är glada att han vill vara med fullt ut.

I övrigt är Kalmar HC-truppen intakt.

– Det är skönt. Nu är det till och med så pass att vi har kunnat ställa över några spelare.

Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se