Sportchef Roger Nyström har jobbat hårt och den senaste tiden har han kunnat presentera en rad meriterade nyförvärv till Kalmar HC. Bland dem hittar vi bland andra Matias Mattsson, Mikko Männistö, Jarkko Hattunen, Yushiroh Hirano och sist, men inte minst, Martin Åkesson.

– Givetvis är det bra spelare som kommit in. Det är skönt, för nu är vi mycket folk, och slipper slita så mycket på de få spelarna vi hade tillgängliga innan. På papperet är jag mycket nöjd, säger tränare Reine Rydberg.

Det känns som att få division 2-föreningar kan matcha den här truppen?
– Nä, på papperet är det så. Nu ska vi få det att fungera i praktiken också. Det gäller att hitta en kontinuitet och hålla ihop laget och jobba tillsammans utan några större avbrott.

På söndagen vänder alltvåan och går in på andra halvan när KHC gästar Mjölby.

– Jag minns att vi gjorde en bra förstaperiod mot dem i premiären, men låg under med 2-1. Sedan gjorde vi två lite sämre perioder, men lyckades vända och vann efter ett sent powerplay-mål, säger Rydberg.

Vad betyder det att Martin Åkesson är tillbaka fullt ut?
– Att vi blir en till, haha. Nä, så klart är det jätteviktigt. Han kan Kalmar och brinner för föreningen. Det är en toppenkille och vi är glada att han vill vara med fullt ut.

I övrigt är Kalmar HC-truppen intakt.

– Det är skönt. Nu är det till och med så pass att vi har kunnat ställa över några spelare.

Källa: 24kalmar.se