Malmö

Rosdahl bedrövad efter derbyförlusten: ”Vi är för dåliga”

Malmö Redhawks var aldrig nära Rögle i måndagens skånederby. Gästerna, ledda av Olle Liss, var det klart bättre laget och vann rättvist med 5–2. Efteråt var Kim Rosdahl bedrövad över förlusten.

– Det är inte bra nog. Vi gör i matchen vi vill göra – vi är helt enkelt för dåliga. Vi var för omständiga och spelade för mycket i sidled. Vi fick inte ut puckarna ur egen zon. Det var för mycket kladd, säger en besviken Kim Rosdahl.

LÄS MER: Liss galna poängstim sänkte Redhawks

Vad pratade ni om innan matchen?
– Att vi vet att vi kan spela bra. Vi kanske inte gjorde vår bästa match mot Karlskrona, men vi hittade en väg att vinna. Men derby är alltid ett derby. Man måste vara med från start.

Det kändes energilöst från er sida.
– Ja, lite energilöst var det väl… men fan, detta är vårt jobb. Vi måste komma upp i nivå. Vi måste alltid kunna göra jobbet i alla fall.

Och matchens huvudperson var givetvis Olle Liss. 25-åringen anslöt till Rögle från IK Pantern för en dryg vecka sedan – och har sedan dess noterats för sju poäng – på tre matcher. Men Rosdahl, som spelat med Liss i Pantern, är inte förvånad.

– Han lever mycket på sitt skott och utnyttjar det från alla lägen… tydligen. Sen är han ju stor och stark med pucken. Han klarar att utnyttja det här också. Han skulle ju få chansen någon gång… och det är väl kul att han har fått det, säger Rosdahl.

Rosdahl själv har de senaste matcherna spelat center – något som han gjort bra och formkurvan har pekat uppåt efter jul. Men om ett par månader går han kontrakt ut. Vad som händer då vet han inte ännu.

– Jag försöker jobba på. Det är lite annorlunda och spela center. Jag försöker bara att spela mitt spel och tänker inte så mycket på att kontraktet går ut, säger han.

Förs det en dialog med Patrik Sylvegård?
– Det gör det säkert. Det är inget jag fokuserar på, jag låter agenten sköta allt det och tar det efter säsongen. Men jag kan tänka mig att stanna i Malmö.

Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se