Malmö Redhawks var aldrig nära Rögle i måndagens skånederby. Gästerna, ledda av Olle Liss, var det klart bättre laget och vann rättvist med 5–2. Efteråt var Kim Rosdahl bedrövad över förlusten.

– Det är inte bra nog. Vi gör i matchen vi vill göra – vi är helt enkelt för dåliga. Vi var för omständiga och spelade för mycket i sidled. Vi fick inte ut puckarna ur egen zon. Det var för mycket kladd, säger en besviken Kim Rosdahl.

LÄS MER: Liss galna poängstim sänkte Redhawks

Vad pratade ni om innan matchen?
– Att vi vet att vi kan spela bra. Vi kanske inte gjorde vår bästa match mot Karlskrona, men vi hittade en väg att vinna. Men derby är alltid ett derby. Man måste vara med från start.

Det kändes energilöst från er sida.
– Ja, lite energilöst var det väl… men fan, detta är vårt jobb. Vi måste komma upp i nivå. Vi måste alltid kunna göra jobbet i alla fall.

Och matchens huvudperson var givetvis Olle Liss. 25-åringen anslöt till Rögle från IK Pantern för en dryg vecka sedan – och har sedan dess noterats för sju poäng – på tre matcher. Men Rosdahl, som spelat med Liss i Pantern, är inte förvånad.

– Han lever mycket på sitt skott och utnyttjar det från alla lägen… tydligen. Sen är han ju stor och stark med pucken. Han klarar att utnyttja det här också. Han skulle ju få chansen någon gång… och det är väl kul att han har fått det, säger Rosdahl.

Rosdahl själv har de senaste matcherna spelat center – något som han gjort bra och formkurvan har pekat uppåt efter jul. Men om ett par månader går han kontrakt ut. Vad som händer då vet han inte ännu.

– Jag försöker jobba på. Det är lite annorlunda och spela center. Jag försöker bara att spela mitt spel och tänker inte så mycket på att kontraktet går ut, säger han.

Förs det en dialog med Patrik Sylvegård?
– Det gör det säkert. Det är inget jag fokuserar på, jag låter agenten sköta allt det och tar det efter säsongen. Men jag kan tänka mig att stanna i Malmö.

Källa: 24malmö.se