Malmö

Succéspelarens ilska mot experten

Det var efter gårdagens match mellan Malmö Redhawks och Rögle som den förre Pantern-stjärnan och numera Rögle-profilen Olle Liss gick till hård attack mot Sportbladets hockeyexpert Tomas RosTwitter.

Efter en tweet från Ros, som sedan har tagits bort – ifrågasatte Liss journalistens trovärdighet och skriver:

– Har sällan hållit med folk som brukar säga att journalister bara sprider lögner, men nu är ja beredd att hålla med, skriver Liss på Twitter.

Ros har sedan besvarat Liss tweet med ett svar som berättar vad den borttagna tweeten handlade om.

– Jag skrev att Olle är värd 270 000 kr nu. Och att han, enligt mina uppgifter, hade 27 000 (kronor i lön) i Pantern, skriver Ros.

Hela twittertråden går att läsa här.

När 24Malmö når Olle Liss på kvällen är han mest förvånad över Ros agerande.

– Jo men han la upp nånting om att han visste vad jag tjänade i Pantern, en helt felaktig summa, säger Olle Liss på telefon.

Det är ganska hårda ord du använder.
– Jo men han är ju ganska stor i mediasverige. Då tycker jag nog man skulle kunna ha bättre trovärdighet.

Hur ser du på det han skriver?
– Jag tycker det är lite märkligt. Ska han lägga ut något sådant får det vara sanning – annars får han låta bli, menar Liss.

Hur kände du när du såg tweeten?
– Jag blev förvånad när jag såg mitt namn och undrade vart han tagit det från. Då ville jag berätta hur det ligger till – så att han tänker sig för i fortsättningen.

Han menar också att just Ros dignitet gör att det blir en grej av det.

– Hade det varit någon anonym som skrivit det så hade det inte spelat någon roll men nu får det hela spridning, säger Rögleforwarden och fortsätter.

– Jag tycker det blir lite komedi över det hela. Är man journalist då ska man ha koll på grejerna – det är i alla fall en bra början.

Tomas Ros tog sedan bort tweeten med uppgifterna kring Liss lön i Pantern.

– Det är lätt att vara efterklok, avslutar Liss.

Senare på kvällen kommenterar också Tomas Ros.

– Min mening var att hylla honom för ett fantastisk inledning i SHL. Vi behöver profiler i svensk hockey och det är masen, säger Tomas Ros och fortsätter:

– Jag tycker att han överreagerar något. Min mening var inte att med en kort tweet göra någon arg. Bara sann glädje från mitt håll, skjuter Liss kvar Rögle i SHL så är han värd 270 000 kronor i månaden.

Han fortsätter:

– Olles senaste taxerade inkomst i Sverige var 162 342 kronor. Det tjänade han under 2016, enligt Skatteverket.Han var cirka sex månader i Sverige och det blir 27000 kr i månaden, säger Tomas Ros.

 

 

 

Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se