Malmö

Succéspelarens ilska mot experten

Det var efter gårdagens match mellan Malmö Redhawks och Rögle som den förre Pantern-stjärnan och numera Rögle-profilen Olle Liss gick till hård attack mot Sportbladets hockeyexpert Tomas RosTwitter.

Efter en tweet från Ros, som sedan har tagits bort – ifrågasatte Liss journalistens trovärdighet och skriver:

– Har sällan hållit med folk som brukar säga att journalister bara sprider lögner, men nu är ja beredd att hålla med, skriver Liss på Twitter.

Ros har sedan besvarat Liss tweet med ett svar som berättar vad den borttagna tweeten handlade om.

– Jag skrev att Olle är värd 270 000 kr nu. Och att han, enligt mina uppgifter, hade 27 000 (kronor i lön) i Pantern, skriver Ros.

Hela twittertråden går att läsa här.

När 24Malmö når Olle Liss på kvällen är han mest förvånad över Ros agerande.

– Jo men han la upp nånting om att han visste vad jag tjänade i Pantern, en helt felaktig summa, säger Olle Liss på telefon.

Det är ganska hårda ord du använder.
– Jo men han är ju ganska stor i mediasverige. Då tycker jag nog man skulle kunna ha bättre trovärdighet.

Hur ser du på det han skriver?
– Jag tycker det är lite märkligt. Ska han lägga ut något sådant får det vara sanning – annars får han låta bli, menar Liss.

Hur kände du när du såg tweeten?
– Jag blev förvånad när jag såg mitt namn och undrade vart han tagit det från. Då ville jag berätta hur det ligger till – så att han tänker sig för i fortsättningen.

Han menar också att just Ros dignitet gör att det blir en grej av det.

– Hade det varit någon anonym som skrivit det så hade det inte spelat någon roll men nu får det hela spridning, säger Rögleforwarden och fortsätter.

– Jag tycker det blir lite komedi över det hela. Är man journalist då ska man ha koll på grejerna – det är i alla fall en bra början.

Tomas Ros tog sedan bort tweeten med uppgifterna kring Liss lön i Pantern.

– Det är lätt att vara efterklok, avslutar Liss.

Senare på kvällen kommenterar också Tomas Ros.

– Min mening var att hylla honom för ett fantastisk inledning i SHL. Vi behöver profiler i svensk hockey och det är masen, säger Tomas Ros och fortsätter:

– Jag tycker att han överreagerar något. Min mening var inte att med en kort tweet göra någon arg. Bara sann glädje från mitt håll, skjuter Liss kvar Rögle i SHL så är han värd 270 000 kronor i månaden.

Han fortsätter:

– Olles senaste taxerade inkomst i Sverige var 162 342 kronor. Det tjänade han under 2016, enligt Skatteverket.Han var cirka sex månader i Sverige och det blir 27000 kr i månaden, säger Tomas Ros.

 

 

 

Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Nybro

Johanssons mål räckte inte – Damkronorna förlorade

Damkronorna förlorade kvartsfinalen mot Finland med 7-2 och fick under söndagen spela placeringsmatch mot Japan. 

Efter en tajt match, drog japanskorna det längsta strået när Ayaka Toko satte avgörandet målet, 2-1, 3.16 in i förlängningen.

Dessförinnan hade japanskan Shiori Koike gett Japan ledningen och Nybrotjejen Lisa Johansson kvitterat omgående med ett fint avslut, då pucken kysste ribban och studsade in i mål.

Efter förlusten väntar nu Korea i en match om att inte komma sist i OS, för damkronorna.

Matchen mellan Korea och Damkronorna spelas tidigt tisdag morgon, svensk tid.

Källa: 24nybro.se

Kalmar

KHC:s poängkung: ”Vi går för seriesegern”

Kalmar HC:s styrkedemonstration i seriefinalen mot Mörrum senast var bara början, menar poängkungen Viktor Crus Rydberg.

– Det var en väldigt bra match från vår sida och vi hoppas kunna komma upp till den nivån i samtliga matcher som är kvar. Vi vet vad vi kan och vi måste fortsätta på den vägen för att nå vårt mål, säger Rydberg, som leder poängligan i den södra alltvåan, tillsammans med klubbkamraten Kenny Bradford och Linus Bergman i Borås.

I och med 8-2-krossen i Iffehallen leder KHC serien med tre poäng.

– Vi går för seriesegern. Då får man en bättre väg mot kvalserien också. Sen siktar vi givetvis alltid på att vinna varje match.

Det känns som att ni har fått många bitar på plats?
– Ja, det är många nya som har kommit in och samspelet fungerar bättre och bättre. Vi vet om vilka hockeykunskaper vi har.

Är kunskaperna tillräckliga för att ta steget upp i ettan?
– Absolut, det är dit vi siktar.

Hur ska ni nå dit?
– Genom att jobba på och gnugga detaljer i försvarsspelet. Spelet med puck klarar vi av bra.

På söndagen tar Kalmar HC emot Borås i Iffehallen.

– Det kommer krävas hårt jobb, men gör vi det vi ska, så kommer vi vinna den matchen.

Källa: 24kalmar.se

Övrigt

Intensivt spelschema – då är enda farhågan nyförvärven

Det börjar närma sig slutet av Allettan och som serietvåa har Kristianstads IK all anledning att gå in i de avslutande omgångarna med högt huvud.

Inom loppet av fem dagar ska KIK spela tre av de återstående fyra matcherna. Först ut är fredagens match mot Dalen på hemmaplan.

– Det ska bli kul att spela matcher. Det gäller att vi har fokus på våra saker och inte gör det halvhjärtat. Gör vi rätt saker har vi stor chans att vinna alla matcher, säger KIK:s tränare Mats Lusth.

Till matcherna är de båda nyförvärven, forwarden Tony Pappila från Västervik och 17-årige talangen Jacob Bondesson från Rögle klara för spel.

– Den ena är en spelskicklig back (Bondesson) och den andra en rivig forward med fart och intensitet. De kan behöva lite tid att växa in i det och anpassa sig men båda har bra förutsättningar för att lyckas, säger Mats Lusth.

Tre matcher på fem dagar för er nu, hur har ni förberett er för det?
– Vi har gjort det bra förut under intensivt spelschema så det är jag inte orolig för. Det enda som kan störa är väl att våra nya spelare ska slussas in i spelsystemet, menar Lusth.

 

Källa: 24kristianstad.se

Blekinge

Så mycket ishockey spelar flickor här

Mellan 2006 och 2016 har antalet deltagartillfällen bland hockeyspelande flickor har ökat med 15 procent i landet. Det visar statistik från Riksidrottsförbundet som Nyhetsbyrån Siren sammanställt inför Damkronornas kvartsfinal mot Finland i morgon.

– Efter några år av negativ utveckling har trenden vänt och antalet flickspelare ökar nu stadigt, men det är fortfarande mycket kvar att göra för att ännu fler tjejer ska upptäcka hockeyn, säger Carina Oddsberg, kanslichef på Stockholms ishockeyförbund och fortsätter:

– En framgångsnyckel är att tjejerna får hockeyskola på en egen istid och att man sedan bildar eget lag, så att tjejerna får egna ledare och allt som hör ett lag till. Självklart får de tjejer som vill göra det spela med pojklag också. Men genom att bygga hela lag med tjejer ser vi tydligt att vi attraherar fler. Man ska känna att man är en del i ett större sammanhang. Det är en viktig fråga för oss, som vi fokuserar mycket på

hockey-blekinge

Källa: 24blekinge.se

Kalmar

KHC förstärker på målvaktssidan

Under transferfönstrets sista dygn gjorde Kalmar HC klart med målvakten Alexander Nilsson.

18-åringen listar IK Oskarshamn som moderklubb och har gjort 24 matcher i föreningens J20-Elit-lag den gångna säsongen.

Han ansluter på en dubbellicens – och kan således representera både Kalmar HC och IK Oskarshamn.

Källa: 24kalmar.se