Det var efter gårdagens match mellan Malmö Redhawks och Rögle som den förre Pantern-stjärnan och numera Rögle-profilen Olle Liss gick till hård attack mot Sportbladets hockeyexpert Tomas RosTwitter.

Efter en tweet från Ros, som sedan har tagits bort – ifrågasatte Liss journalistens trovärdighet och skriver:

– Har sällan hållit med folk som brukar säga att journalister bara sprider lögner, men nu är ja beredd att hålla med, skriver Liss på Twitter.

Ros har sedan besvarat Liss tweet med ett svar som berättar vad den borttagna tweeten handlade om.

– Jag skrev att Olle är värd 270 000 kr nu. Och att han, enligt mina uppgifter, hade 27 000 (kronor i lön) i Pantern, skriver Ros.

Hela twittertråden går att läsa här.

När 24Malmö når Olle Liss på kvällen är han mest förvånad över Ros agerande.

– Jo men han la upp nånting om att han visste vad jag tjänade i Pantern, en helt felaktig summa, säger Olle Liss på telefon.

Det är ganska hårda ord du använder.
– Jo men han är ju ganska stor i mediasverige. Då tycker jag nog man skulle kunna ha bättre trovärdighet.

Hur ser du på det han skriver?
– Jag tycker det är lite märkligt. Ska han lägga ut något sådant får det vara sanning – annars får han låta bli, menar Liss.

Hur kände du när du såg tweeten?
– Jag blev förvånad när jag såg mitt namn och undrade vart han tagit det från. Då ville jag berätta hur det ligger till – så att han tänker sig för i fortsättningen.

Han menar också att just Ros dignitet gör att det blir en grej av det.

– Hade det varit någon anonym som skrivit det så hade det inte spelat någon roll men nu får det hela spridning, säger Rögleforwarden och fortsätter.

– Jag tycker det blir lite komedi över det hela. Är man journalist då ska man ha koll på grejerna – det är i alla fall en bra början.

Tomas Ros tog sedan bort tweeten med uppgifterna kring Liss lön i Pantern.

– Det är lätt att vara efterklok, avslutar Liss.

Senare på kvällen kommenterar också Tomas Ros.

– Min mening var att hylla honom för ett fantastisk inledning i SHL. Vi behöver profiler i svensk hockey och det är masen, säger Tomas Ros och fortsätter:

– Jag tycker att han överreagerar något. Min mening var inte att med en kort tweet göra någon arg. Bara sann glädje från mitt håll, skjuter Liss kvar Rögle i SHL så är han värd 270 000 kronor i månaden.

Han fortsätter:

– Olles senaste taxerade inkomst i Sverige var 162 342 kronor. Det tjänade han under 2016, enligt Skatteverket.Han var cirka sex månader i Sverige och det blir 27000 kr i månaden, säger Tomas Ros.

 

 

 

Källa: 24malmö.se