Åtta galna minuter i den andra perioden. Mer behövde inte Krif för att ta en meriterande 4-2- seger över serietvåan Vimmerby.

– Vi visste att det skulle bli svårt men gör en bra match rätt igenom. Vi är där vi vill vara, säger Per Ljusteräng efter matchen.

Vid likaläge 1-1 i den andra perioden förde Krif:s Alexander Lunsjö förtjänstfullt upp pucken i offensiv zon, spelade fram Josef Ingman som sköt – styrning från kapten Andreas ”Notan” Nordfeldt och 2-1.

Det målet var starten på ett Krif-fyrverkeri som skulle avgöra hela matchen. Efter ”Notan”, passade båda nyförvärven Oliver Olsson och Juuso Rajala på att göra mål. Alla inom loppet av åtta minuter.

– Vi gör några små justeringar i det läget, flyttar fram laget eftersom vi är väl passiva och får en otrolig utväxling – vi kunde gjort ännu fler mål under den perioden, menar Ljusteräng.

Vimmerby orkade sedan aldrig hämta ikapp det underläget. Visserligen reducerade de, men Krif kunde sedan enkelt, med hjälp av storspelade Isak Edman, spela av matchen.

– Jag tycker inte de har speciellt många farliga lägen varken före eller efter målet och Isak i målet gör det jättebra och ligger rätt.

Krif blev därmed första lag att besegra Vimmerby på bortaplan efter ordinarie tid.

Laget hoppade därmed snabbt upp på hästen efter den något snöpliga strafförlusten senast mot serieledarna Huddinge.

Nästa match väntar Dalen på hemmaplan för Krif som alltmer har distanserat sig från de där två sista platserna i tabellen.

– Nu är vi fulltaliga och på väg framåt – det är kul, avslutar Ljusteräng.


Källa: 24blekinge.se