Under onsdagskvällen tog Kalmar HC emot Värnamo GIK på hemmaplan och det kunde knappt ha slutat bättre.

Knappt tre minuter in i matchen spräckte KHC nollan genom Robin Dahlstedts klubba och kunde gå till ledning. Andra perioden var den mest produktiva då man lyckades göra hela tre mål och totalt utklassade Värnamo.

– Idag behövde de nästan bara spola halva sidan isen. Det var en bra insats från vår sida. Vi gör rakt igenom det som vi har pratat om vilket är kul. Nu får vi hoppas att det här är en pusselbit som kommer ligga kvar, säger Reine Rydberg.

Matchen slutade 5-1 till KHC efter att Värnamo lyckades få till ett mål i slutminuterna.

– Vi skulle nog ha haft några mål till faktiskt. Vi har fokuserat mycket på spelet utan puck i det defensiva och det gav resultat idag.

Noterbart är att alla Kalmars mål gjordes av olika spelare. Det kan vara ett tecken på bredden i laget men Rydberg vill ändå höja ett finger.

– Man känner sig lite kluven till det. Man vill ju helst att de som gör mycket mål också ska göra det. Det är en trygghet för laget att man har de notoriska spelarna som producerar. I täta matcher är det ju de som ska trycka till pucken, säger han och fortsätter:

– Men vi vill ju gärna ha igång hela laget och det kommer stegvis. Vi har åtta nya spelare sedan jul och fyra av dem kom in nyligen. Idag märktes det inte att vi är så många nya.

Han kan inte lyfta fram någon enskild spelare utan berömmer istället lagets isats.

– Vi gjorde verkligen det vi har pratat om så det ska vara en stor eloge till laget, avslutar Rydberg.

Nästa match spelas på söndag den 11 februari borta mot Kungälvs IK.


Källa: 24kalmar.se