Kalmar

Lekande lätt för KHC: ”Behövde bara spola halva sidan av isen idag”

Under onsdagskvällen tog Kalmar HC emot Värnamo GIK på hemmaplan och det kunde knappt ha slutat bättre.

Knappt tre minuter in i matchen spräckte KHC nollan genom Robin Dahlstedts klubba och kunde gå till ledning. Andra perioden var den mest produktiva då man lyckades göra hela tre mål och totalt utklassade Värnamo.

– Idag behövde de nästan bara spola halva sidan isen. Det var en bra insats från vår sida. Vi gör rakt igenom det som vi har pratat om vilket är kul. Nu får vi hoppas att det här är en pusselbit som kommer ligga kvar, säger Reine Rydberg.

Matchen slutade 5-1 till KHC efter att Värnamo lyckades få till ett mål i slutminuterna.

– Vi skulle nog ha haft några mål till faktiskt. Vi har fokuserat mycket på spelet utan puck i det defensiva och det gav resultat idag.

Noterbart är att alla Kalmars mål gjordes av olika spelare. Det kan vara ett tecken på bredden i laget men Rydberg vill ändå höja ett finger.

– Man känner sig lite kluven till det. Man vill ju helst att de som gör mycket mål också ska göra det. Det är en trygghet för laget att man har de notoriska spelarna som producerar. I täta matcher är det ju de som ska trycka till pucken, säger han och fortsätter:

– Men vi vill ju gärna ha igång hela laget och det kommer stegvis. Vi har åtta nya spelare sedan jul och fyra av dem kom in nyligen. Idag märktes det inte att vi är så många nya.

Han kan inte lyfta fram någon enskild spelare utan berömmer istället lagets isats.

– Vi gjorde verkligen det vi har pratat om så det ska vara en stor eloge till laget, avslutar Rydberg.

Nästa match spelas på söndag den 11 februari borta mot Kungälvs IK.


Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se