Under torsdagskvällen blev det klart att Malmö Redhawks poängkung Andy Miele lämnar klubben för spel i toppkonkurrenten Växjö Lakers. En bomb i hockeysverige.

När 24Malmö når Andy Miele är han nästan i Växjö.

– Jag har 15 minuter kvar till hotellet, säger stjärnan på en sprakig linje i Småland.

Det gick fort – hur känns det?
– Det gick väldigt snabbt, ja. Det känns lite bitterljuvt att behöva lämna mina lagkompisar, men jag är exalterad och ska göra mitt allra bästa och bara njuta, säger Andy Miele.

Hur kommer det sig att det blev som det blev – att du fick lämna?
– Det var en överenskommelse mellan båda sidor. Det har inte blivit som jag tänkt den senaste tiden rent hockeymässigt och vi insåg att det var dags för en förändring.

Inga hard feelings?
– Nej. Vi avslutade på goda villkor. Vi båda höll med om att situationen nu inte var så bra. Detta var bäst för mig.

Nu blir det Lakers, serieledarna – är det skönt att du inte behöver lämna för ett lag längre ner i tabellen?
– Jo, men det är det absolut. Jag är exalterad – fint att organisationen var villiga att släppa mig till en konkurrent, säger Andy Miele.

Känner du någon spelare i Växjö sedan tidigare?
– Jag och Brendan Shinnimin spelade tillsammans i Portland Pirates i AHL, och jag har dessutom träffat Noah Welch. Det är skönt när man kommer till ett nytt lag, berättar han när samtalet bryts.

Täckningen i de småländska skogarna är inte alltid på topp, men han ringer snabbt upp och berättar om känslan av att OS snart drar igång, en turnering han var högst aktuell för – men där han föll på mållinjen.

– Det är lite svårt att svälja att jag inte kom med och det kommer bli svårt att följa, berättar han och fortsätter:

– Men jag väntar på samtal om någon skulle tvingas lämna återbud. Det skulle vara fantastiskt att dra på sig den amerikanska tröjan.

Vad säger du om dina chanser till en framträdande roll i Växjö, det är tuff konkurrens.

– Jag har pratat med deras sportchef och de har en roll för mig. Planen är att göra mitt bästa för laget och vara med och bidra till att de fortsätter vara ett vinnande lag, säger Andy Miele.

Källa: 24malmö.se