Upplösningen närmar sig i SHL och KHK, som ligger hopplöst sist i serien, återstår endast tolv matcher att försöka kravla sig ovanför strecket.

Och det är just kvällens motståndare Örebro som ligger där. Åtta poäng framför – fem om KHK lyckas göra som de gjort de två andra matcherna lagen emellan – vinna.

LÄS MER: Skrällen: ”Honken” kan göra comeback i KHK

– Jag tror stenhårt på mig själv och laget. Det gäller bara att vi är redo. Nu är varje match en finalmatch. Nu ska vi bara gå ut där, byte, efter byte, efter byte och göra jobbet, menar KHK-profilen Per Ledin.

Du har spelat många viktiga matcher genom karriären  – delar du med dig av dina erfarenheter?
– Jag går först och främst till mig själv. Jag vill bidra med energi och göra bra byten. Men jag tror också det är viktigt att stanna upp och se ”resan” – och njuta av känslorna som kommer av att få spela viktiga matcher.

Den här säsongen har KHK vunnit två av två matcher mot Örebro. Ett drömmotstånd?

– De har väl, precis som vi, varit ojämna i sitt spel den här säsongen, men när de är bra kan de slå alla lag. Det gäller att vi kommer ut precis som vi avslutade mot Malmö senast.

Hur är läget i truppen?
– Jag har aldrig upplevt något negativt inom truppen. Vi jobbar för varandra och vill leverera en bra ishockey – det är inte så vi åker runt och tycker synd om varandra.

Under de senaste dygnen har rykten kring en möjlig comeback för den förre KHK-profilen Johan ”Honken” Holmqvist intensifierats alltmer. Vilket BLT i bloggen Skarp version var först med att skriva om.

Per Ledin välkomnar det potentiella nyförvärvet.

– Han är en fantastisk årgång – vi är ju lika gamla, skrattar Ledin och fortsätter:

– Det är en riktigt bra kille men fantastisk erfarenhet som alltid får ut sitt bästa – det är en spelare vilket lag som helst skulle ha nytta av, säger Per Ledin.

Källa: 24blekinge.se