Blekinge

”Honken” till KHK – då jublar Per Ledin

Upplösningen närmar sig i SHL och KHK, som ligger hopplöst sist i serien, återstår endast tolv matcher att försöka kravla sig ovanför strecket.

Och det är just kvällens motståndare Örebro som ligger där. Åtta poäng framför – fem om KHK lyckas göra som de gjort de två andra matcherna lagen emellan – vinna.

LÄS MER: Skrällen: ”Honken” kan göra comeback i KHK

– Jag tror stenhårt på mig själv och laget. Det gäller bara att vi är redo. Nu är varje match en finalmatch. Nu ska vi bara gå ut där, byte, efter byte, efter byte och göra jobbet, menar KHK-profilen Per Ledin.

Du har spelat många viktiga matcher genom karriären  – delar du med dig av dina erfarenheter?
– Jag går först och främst till mig själv. Jag vill bidra med energi och göra bra byten. Men jag tror också det är viktigt att stanna upp och se ”resan” – och njuta av känslorna som kommer av att få spela viktiga matcher.

Den här säsongen har KHK vunnit två av två matcher mot Örebro. Ett drömmotstånd?

– De har väl, precis som vi, varit ojämna i sitt spel den här säsongen, men när de är bra kan de slå alla lag. Det gäller att vi kommer ut precis som vi avslutade mot Malmö senast.

Hur är läget i truppen?
– Jag har aldrig upplevt något negativt inom truppen. Vi jobbar för varandra och vill leverera en bra ishockey – det är inte så vi åker runt och tycker synd om varandra.

Under de senaste dygnen har rykten kring en möjlig comeback för den förre KHK-profilen Johan ”Honken” Holmqvist intensifierats alltmer. Vilket BLT i bloggen Skarp version var först med att skriva om.

Per Ledin välkomnar det potentiella nyförvärvet.

– Han är en fantastisk årgång – vi är ju lika gamla, skrattar Ledin och fortsätter:

– Det är en riktigt bra kille men fantastisk erfarenhet som alltid får ut sitt bästa – det är en spelare vilket lag som helst skulle ha nytta av, säger Per Ledin.

Källa: 24blekinge.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se