Det blev seger och säkrad playoff-plats till kvalserien mot ettan till slut. Men det satt hårt inne borta mot jumbon Kungälv. Med mindre än tio minuter kvar att spela låg Kalmar HC under med 4-3. Då slog Martin Åkesson och Robin Dahlstedt till och såg till att vända på steken med i den 52:a spelminuten.

– Vi har det lite tjurigt på bortaplan och har inte riktigt fått till det. Jag vet inte om det beror på för dåliga förberedelser eller vad det kan vara?, säger KHC-coachen Reine Rydberg.

Jarkko Oikarinen fastställde slutresultatet till 6-4 i tom kasse – och nu är Kalmar HC uppe i serieledning.

– Det är något vi går för och det är viktigt med tanke på att man får en på papperet mer gynnsam lottning i playoff-spelet.

Mot Kungälv sköt Kalmar hela 52 skott.

– Men jag tycker att vi är för bekväma framför mål. Vi har inte spelarna som vill in där och böka in puckarna, så många skott kom med fri sikt för målvakten. Ändå är det starkt att göra sex mål och vända på matchen trots att spelet inte riktigt fungerade.

Fyra matcher kvar och ni är klara. Kommer ni förändra något i upplägget?
– Nej, vi kommer gneta på med försvarsspelet och försöka få rätsida på vårt powerplay. Det gäller att hitta och finslipa på detaljerna för att vi ska kunna gå långt i vår.

– Men nu ser vi fram emot två roliga hemmamatcher innan playoff och sedan ska det bli fantastiskt kul. Det är ju sådana matcher man vill vara med om, säger Reine Rydberg.

Källa: 24kalmar.se