Kalmar

KHC upp i serieledning – klart för playoff

Det blev seger och säkrad playoff-plats till kvalserien mot ettan till slut. Men det satt hårt inne borta mot jumbon Kungälv. Med mindre än tio minuter kvar att spela låg Kalmar HC under med 4-3. Då slog Martin Åkesson och Robin Dahlstedt till och såg till att vända på steken med i den 52:a spelminuten.

– Vi har det lite tjurigt på bortaplan och har inte riktigt fått till det. Jag vet inte om det beror på för dåliga förberedelser eller vad det kan vara?, säger KHC-coachen Reine Rydberg.

Jarkko Oikarinen fastställde slutresultatet till 6-4 i tom kasse – och nu är Kalmar HC uppe i serieledning.

– Det är något vi går för och det är viktigt med tanke på att man får en på papperet mer gynnsam lottning i playoff-spelet.

Mot Kungälv sköt Kalmar hela 52 skott.

– Men jag tycker att vi är för bekväma framför mål. Vi har inte spelarna som vill in där och böka in puckarna, så många skott kom med fri sikt för målvakten. Ändå är det starkt att göra sex mål och vända på matchen trots att spelet inte riktigt fungerade.

Fyra matcher kvar och ni är klara. Kommer ni förändra något i upplägget?
– Nej, vi kommer gneta på med försvarsspelet och försöka få rätsida på vårt powerplay. Det gäller att hitta och finslipa på detaljerna för att vi ska kunna gå långt i vår.

– Men nu ser vi fram emot två roliga hemmamatcher innan playoff och sedan ska det bli fantastiskt kul. Det är ju sådana matcher man vill vara med om, säger Reine Rydberg.

Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se