På tisdagsförmiddagen kom beskedet att Kristianstads IK-produkten Dennis Svensson, 25, lämnar HockeyAllsvenskan och IK Pantern för SHL och Karlskrona HK.

Centern har kritat på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut för SHL-klubben.

LÄS MER: KIK-produkten klar för SHL-klubb

– Det känns jättekul. Det gör det. Det ska bli kul, säger Dennis Svensson när 24Kristianstad når honom.

För två år sen var du i KIK. Var det något du kunde tänka dig då? Att du skulle spela i SHL nu.
– Nej, det var det väl inte direkt. Faktiskt. Utan det har väl gått hyfsat snabbt. Två år. Så det är inget man tänkt på. Man har tänkt att man tar ett steg i taget och det tycker jag ändå jag gjort.

Du känner dig redo för SHL nu?
– Ja, det tycker jag att jag gör.

Sedan Dennis Svensson lämnade Kristianstad efter säsongen 2015/2016 har det blivit 48 poäng på 96 matcher med IK Pantern. Men medan Pantern befinner sig i toppstriden av HockeyAllsvenskan blir det nu istället en kamp för överlevnad, för Dennis Svenssons del.

Karlskrona är nämligen alltjämnt jumbo i SHL, med sex poäng upp till säker mark när sju omgångar återstår.

– Jag har väl inte jättebra koll. Utan jag vet att de ligger i botten och att Calle (Persson) spelar där. Annars har jag sett lite matcher på tv bara och har ganska dålig koll faktiskt, säger den på Helgedal uppvuxne Svensson.

Du var inne på att KHK ligger i botten. Hur blir det att komma in i den situationen?
– För mig själv och för Pantern har det ju gått bra. Så jag hoppas kunna komma in med en positiv känsla och kunna överföra den, nu när det gått lite tungt. Jag hoppas komma in med glädje. Att de ligger i botten är inget jag tänker på.

Vad hoppas du kunna bidra med i KHK?
– Det är väl farten. Jag ska försöka göra ett bra jobb i 60 minuter och kämpa för laget. Ge 100 procent och hjälpa laget till vinster.

Källa: 24kristianstad.se