Det börjar närma sig slutet av Allettan och som serietvåa har Kristianstads IK all anledning att gå in i de avslutande omgångarna med högt huvud.

Inom loppet av fem dagar ska KIK spela tre av de återstående fyra matcherna. Först ut är fredagens match mot Dalen på hemmaplan.

– Det ska bli kul att spela matcher. Det gäller att vi har fokus på våra saker och inte gör det halvhjärtat. Gör vi rätt saker har vi stor chans att vinna alla matcher, säger KIK:s tränare Mats Lusth.

Till matcherna är de båda nyförvärven, forwarden Tony Pappila från Västervik och 17-årige talangen Jacob Bondesson från Rögle klara för spel.

– Den ena är en spelskicklig back (Bondesson) och den andra en rivig forward med fart och intensitet. De kan behöva lite tid att växa in i det och anpassa sig men båda har bra förutsättningar för att lyckas, säger Mats Lusth.

Tre matcher på fem dagar för er nu, hur har ni förberett er för det?
– Vi har gjort det bra förut under intensivt spelschema så det är jag inte orolig för. Det enda som kan störa är väl att våra nya spelare ska slussas in i spelsystemet, menar Lusth.

 

Källa: 24kristianstad.se