Fiaskomatchen mot Huddinge förra lördagen – där KIK tappade 5–0-ledning till förlust med 5–6 – verkar ha tänt laget ordentligt.

Sedan dess har Kristianstads IK radat upp tre raka segrar i allettan.

Den senaste kom på söndagseftermiddagen hemma mot bottenlaget Väsby och slutade hela 8–2 till KIK inför 962 åskådare i Kristianstads Ishall.

– Inför en sån här match finns det en risk att spelarna blir loja och tror att det ska gå för enkelt. Vi pratade om det under hela morgonen och påminde spelarna, säger KIK-tränaren Mats Lusth, som sedan också fick se en fokuserad och stabil insats av sitt lag.

– Klart godkänt. Helt klart, betygsatte Mats Lusth efteråt.

Nyförvärvet Tony Pappila från allsvenska Västervik följde upp den fina matchen mot HC Dalen med två nya mål mot Väsby – och nu har Pappila alltså gjort tre mål på sina tre första matcher för KIK.

Mats Lusth gillar vad han ser hos sina nyförvärv.

– (Christoffer) Rasch berömde jag förra matchen och det gör jag i dag med. Ett jäkligt bra spelsinne och stabil med pucken. (Tony) Pappila kommer mer och mer och är lite lurig och lite avig med ett snabbt skott. Khalid (Ibrahim) behöver lite fler matcher, han ser lite tveksam ut och måste våga släppa loss mer, säger Mats Lusth.

Segern betyder att Kristianstads IK är ny serieledare i allettan södra. Ner till tabelltvåan Huddinge återstår två poäng. Nästa match är borta mot Nybro på onsdag.

Källa: 24kristianstad.se