Text och bilder: Faton Pasho.

Tolv raka segrar i Nybro. Det hade Kristianstads IK inför onsdagens möte med Nybro Vikings. Efter 60 spelade minuter har gästerna förlängt den sviten när laget vann med 3-1.

– Det känns så klart bra, speciellt när vi vinner, säger backen Fredrik Lindblom direkt efter slutsignalen.

Hemmalaget Nybro Vikings bjöd på vinsten ikväll. I mitten på den första perioden chippade Kristianstads Herman Hansson ner pucken i offensiv zon. Målvakten Hugo Fagerblom missbedömde höjden och istället för att låta pucken gå över kassen så försökte han plocka ner den. Det slutade med att målvakten fumlade in pucken i egen kasse.

– Det var en dump som han lyckades fippla in där. Jag vet inte riktigt vad som hände. Sedan får de en fem mot trea som de lyckas göra mål på direkt och kvittera, säger Fredrik Lindblom och fortsätter.

– Jag lyckas sedan ta tillbaka ledningen genom att skjuta på en av deras spelare och in i mål. Så vi får två slumpmål kan man säga. Sedan var det bara att punkterar matchen i tom kasse. Det var en bra bortamatch från vår sida.

Trettonde raka vinsten mot Nybro på bortais – ni verkar trivas här?

– Det är så pass. Det är kul att komma hit. Det är en bra hall och bra publik. Man får en motivation gratis hit. Det är skillnad att komma till andra lag som har 70-80 personer på läktaren, då är det lite tuffare att ladda om. Vi trivs bra här helt enkelt, säger Lindblom.

Serieledande KIK har ett bra slagläge och allt i egna händer när Hudiksvall gästar laget på söndag. Ner till tvåan Huddinge återstår två poäng och dessutom har KIK 19 måls bättre målskillnad.

– Nä, det är bara att gilla läget. Vi har allt i egna händer och det har vi haft de senaste två-tre omgångarna så det ska bli skoj, avslutar han.

Källa: 24kristianstad.se