OS-uppehållet är slut och SHL är inne på spurtvarvet. Först ut för Malmö Redhawks var HV 71 på bortaplan och det blev så jämnt och bra som det ska vara när två lag som krigar om slutspel möts.

I slutet av en mållös sistaperiod visades Lars Bryggman ut och HV71 fick chansen i powerplay. De lyckades inte göra mål där och matchen gick till förlängning.

Och Bryggman, vars utvisning inte hade hunnit ticka ut – fick börja även den i båset man inte ska vara.

– Jag försökte ta den kortaste vägen fram men där stod en målvakt i vägen och det var förmodligen rätt beslut, funderar Lars Bryggman till Cmore.

Men utvisningen skulle visa sig bli Malmös lyckolott. Den kraftfulle Bryggman fick pucken så fort han var tillbaka på isen, tog sig fram, stoppfintade, fortsatte och avslutade med att dra målvakten Fredrik Petterson-Wentzel och avgöra.

– Just det där har jag faktiskt tränat på, ler Lars Bryggman i Cmores sändning, och fortsätter.

– En bra match och mycket chanser åt båda hållen, summerar han matchen.

Segern var Malmös femte raka på bortaplan och storformen håller i sig. Med en nästan helt skadefri trupp ser Bryggman nu fram emot framtiden.

– Nu är vi förmodligen på väg att få det jämnare. Vi har haft mycket skador och blandat bra med dåliga prestationer – men förhoppningvis kan vi ha de höga prestationerna nu, avslutar Bryggman.

 

Källa: 24malmö.se