Under onsdagskvällen spelade Kalmar HC sin första playoff-match mot Bäcken HC i IFFE-hallen. Det skulle visa sig vara svårare än vad man kanske hade trott att ta sig an bortalaget.

Redan i första perioden fick Göteborgslaget göra både ett och två mål mot ett ganska färglöst KHC.

– De första tio minuterna är vi inte bra och vi spelar för fegt men annars är det vi som har spelet. Det är tillfälligheter som gör att de vinner, bland annat med pucken som ändrar riktning, säger Reine Rydberg, coach KHC.

I andra perioden reducerade KHC genom Robin Dahlstedt men efter det lyste målen med sin frånvaro. Så var åtminstone fallet tills den absolut sista sekunden i matchen då KHC laddade för skott och pucken letade sig förbi Bäckens målvakt hundradelen efter att slutsignalen löd i arenan. Kalmarpubliken jublade men efter en kort överläggning dömde domaren bort målet.

Handen på hjärtat, var det ett mål eller inte?
– Jag hann knappt uppfatta det och det var svårt att höra signalen men det måste ha handlat om tiondelar. Sen är det klart att man chansar och skriker när man ser att vi gör mål. Det är så lite som väger över i slutändan, säger Reine Rydberg.

Nu väntar revansch mot Bäcken på bortaplan på lördag. Kalmar HC måste vinna för att få spela en avgörande match på hemmaplan i nästa vecka.

Vad tänker du inför nästa match? Nu blir det ännu mer ”kniven mot strupen”.
– Jag ser det inte på det sättet eftersom vi hade ett så kraftigt övertag i spelet. Bara vi hittar rätt direkt och får snabba mål i inledningen av nästa match så kommer det att gå.

Källa: 24kalmar.se