3-3, 3-3, 3-3.
Ja det är raden från de tre tidigare mötena mellan Malmö och Djurgården efter full tid.

Gissa vad den här slutade?

3-3 såklart, logiskt nog.

Ett svängigt möte mellan serietvåan Djurgården och sjuan Malmö kom igång ordentligt i den andra perioden efter en sömnig inledningsperiod.

Då kvitterade först Malmös Fredrik Warg och efter att DIF återigen hamnat i överläge kvitterade hemmacomebackande Erik Forssell.

Den tredje perioden blev dramatisk. Med sex minuter kvar tog Malmö för första gången ledningen då Fredrik Storm påpassligt höll sig framme framför mål.

– Kul att göra mål, det är klart att det finns vissa småsaker att jobba på med, säger Erik Forssell till Cmore.

Ett halvfyllt Malmö Arena gladdes och trodde nog att segern var i hamn.

Men mönster är till för att följas. Och i sportens värld tenderar de att visa sig lite oftare. Ni minns väl hur det brukar sluta mellan dessa kombattanter?

3-3 ja, och det var den före detta NHL-spelaren Niclas Bergfors som styrde in målet.

Det svettiga mötet fick till slut avgöras på straffar. Där var DIF och framförallt Marcus Davidsson bäst och avgjorde.

Källa: 24malmö.se