Bäcken tog hem det första setet. I Göteborg tog Kalmar HC hem det andra – och tvingade således fram ett avgörande i Iffehallen på söndag eftermiddag.

Linus Dahlstedts 2–1-mål i sudden death var förlösande på många sätt.

– Visst var det nervöst, men någonstans måste man få tillbaka för allt man skapat. Vi hade tre ramträffar och spelade ganska bra även om sådana här matcher mest handlar om krig, säger KHC-coachen Reine Rydberg.

Bäcken tog ledningen i matchen innan Jarkko Oikarinen kvitterade i den andra perioden. I den efterföljande förlängningen – där ett baklängesmål hade tagit död på Kalmar HC:s säsong – var det Linus Dahlstedt som fick sista ordet.

Hur kändes det när han satte den?
– Det var lättnad så klart och så kom stora vrålet. Vi var så värda det och nu är det bara att ladda om till i morgon.

Svårigheter med det?
– Nej, nu är kablarna dragna till batterierna, haha. Grabbarna är duktiga att sova på bussen och sen är det hem och sova för att komma utvilade till morgondagens fight.

Rydberg var extra nöjd med att matchen mot Bäcken var säsongens bästa på bortais så här långt.

– Nu hoppas vi kunna rida på vågen att vi fick med oss den här segern. Samtidigt finns det vissa smådetaljer som kan bli bättre, men i det stora hela är det bara att fortsätta som vi har gjort. Spelet har sett bra ut.

Den tredje och helt avgörande matchen om vilket lag som kommer ta sig till kvalserien mot division 1 spelas i morgon, söndag, klockan 16.00 i Iffehallen.

Källa: 24kalmar.se