Kalmar HC vann alltvåan. Bäcken HC tog hem fortsättningsserien. På förhand borde matchserien mot Göteborgs-laget vara en promenadsträcka att vandra igenom för KHC. Istället har den visat sig vara raka motsatsen. Den första playoff-matchen i bäst av tre slutade med bortaseger i Iffehallen efter ett rafflande sekunddrama. Efter att ha varit i underläge i stort sett hela matchen fick Kalmar in kvitteringen när klockan stod på 20.00 i den tredje perioden.

Det visade sig dock vara för sent. Målet dömdes bort och Kalmar HC hamnade i ett prekärt läge för att kunna nå kvalserien mot division 1.

Nu krävs det att laget tar hem match två och tre.

– Vi fick uppförsbacke direkt och fick inte hål på dem. De gjorde det svårt för oss men ser man till helheten så borde vi ha vunnit. Nu har vi möjligheten att rätta till den här matchserien, säger Jarkko Oikarinen.

Blev ni överraskade av Bäcken?
– Nej, det kan jag inte påstå. Vi visste att de är ett bra lag och vi hade chanserna att avgöra. Den här gången gick det inte hela vägen bara.

Hur tänker ni kring att säsongen kan ta slut redan?
– Vi tänker inte så. Det finns ingen anledning att spekulera, utan nu är det 60 minuters hårt jobb som gäller och sedan kan vi summera till höger eller vänster.

Kalmar HC kommer till den andra playoff-matchen med fullt manskap.

Källa: 24kalmar.se