En berg- och dalbanesäsong är till ända. Nybro Vikings orkade inte resa sig efter veckans tunga sudden-förlust i den andra övertidsperioden i Liljas Arena. Borta mot Boden gjorde laget ett gott försök – men släppte in två snabba mål i första perioden.

– Första tio var riktigt bra från vår sida, och då gjorde de sitt första mål. Deras andra stöter vi in själva, och redan där var det tungt, säger Andreas Holfelt, tränare i Nybro Vikings.

Den andra perioden var Vikings spelmässigt sämsta i matchen.

– Men då gjorde vi vårt mål, helt plötsligt, och inför tredje kändes det som att vi var på gång.

Nybro jagade kvitteringen och tryckte på – men istället för utjämningen – kom spiken i kistan när Boden satte 3–1.

Därmed är Nybro Vikings säsong över.

– I slutändan är det så att vi har gjort för lite mål under hela säsongen. Vi har gjort två mål på åtta playoff-perioder, då blir det svårt att gå vidare. Däremot släppte vi bara två hemma och tre borta, vilket är bra. Men nu känns det bara tomt.

Är det skyttekungen som har saknats i årets Vikings?
– Ja, men lite så är det. Vi har haft perioder där det varit oerhört svårt att få in puckarna.

Säsongen i sin helhet. Får den godkänt?
– Om vi ser till hela säsongen så är den godkänd, men inte mer än så. Vissa delar av säsongen har varit väldigt bra, medan andra har varit dåliga och underkända.

Efter förra säsongens något oväntade framgångar var det många som hade hoppats på mer av laget.

– Vi har bättre redskap på papperet än vad vi fått ut, och det finns många orsaker till varför vi inte fått ut max av vår kapacitet. Flera långtidsskador har gjort oss lite spretiga, och är en orsak. Men sen finns det ju mängder av orsaker, så klart.

Hur ser du på din framtid i klubben?
– Jag har inte en susning, har inte hört ett ord från någon. Men just nu orkar jag inte tänka på det. Nu ska jag sätta mig i en buss och åka 20 timmar.


Källa: 24nybro.se