Kalmar HC gjorde det mer nervöst än nödvändigt när man tog sig vidare i playoff-matcherna mot Göteborgslaget Bäcken HC.

Efter vinst för Bäcken i första matchen och vinst till KHC i andra så skulle det krävas en sista och avgörande match hemma i IFFE-hallen. Väl där var det ingen snack över huvud taget över vilket lag som förtjänade att gå vidare.

Det gick lekande lätt för Kalmar HC som till slut vann matchen med hela 9-3 och fick spela de sista minuterna inför stående publik.

– Det var en fullträff idag! Jag kände redan i sista halvan av första matchen att vi var på väg åt rätt håll men så lossnade det inte riktigt i andra matchen så som vi hade velat. Idag var jag inte ens nervös. Vi var tyngre och starkare och spelade precis så bra som vi kan spela, säger Reine Rydberg, coach KHC.

Vad var skillnaden mellan de två första matcherna och denna?
– Ska man vara ärlig så har vi inte spelat så här vassa matcher med det här laget. Det är nu som det kommit till sin spets och man får se vilket håll det går. Det var nervöst i laget i onsdags men igår hade vi en fantastisk stämning vilket gjorde skillnad.

Tremålskytten Jimmie Svensson utsågs till matchens lirare i Kalmar HC.

Nu får Kalmar njuta av vinsten några timmar innan det är dags att ladda om inför kvalserien. Ytterligare besked om kvalserien gällande lag och speltider lär komma under måndagen.

– Det är det här vi har strävat efter. Det ska bli inspirerande, avslutar Rydberg.

Källa: 24kalmar.se