12 säsonger i den rödsvarta tröjan som spelare och ytterligare fyra och ett halvt år som huvudtränare för Nybro Vikings. På måndagseftermiddagen blev Andreas Holfelt uppsagd som huvudtränare för Vikings.

LÄS MER: Extra: Vikings sparkar tränaren

Krister Engdahl ringde och frågade om vi kunde ha ett möte. Där förklarade han att föreningen ville ha en ny tränare, säger Holfelt och fortsätter.

– Jag var ju medveten om att det här skulle hända någon gång. Man kan inte vara tränare för evigt. Dock hade jag gärna varit det en stund till. Jag var inte helt färdig.

För Andreas Holfelt väntar nu ett steg tillbaka från hockeyn – istället ska han satsa på att hitta ett vanligt arbete.

– Jag är inte aktuell att flytta för att vara tränare någon annanstans. Jag ska istället ta det lugnt och söka ett vanligt jobb, säger han.

Hur summerar du säsongen som var?
– Med facit i hand så lyssnade vi lite för mycket på spelarna i år. Förra året körde vi bara på och var starkast på slutet. I år lyssnade vi mer på spelarna och höll igen visa fysiska delar. Det visade sig att vi inte var i tillräckligt bra shape när det skulle avgöras, säger Holfelt och fortsätter.

– Vi kunde ha tränat hårdare helt enkelt.

Holfelt med ett gediget arbete under fyra och ett halvt år – lyfte Vikings från negativ nedflyttning till playoff-spel.

– Om man nu får summera den här tiden så har föreningen gått från att ha varit ett lag i den nedre regionen av division ett till att spela playoff de senaste två åren. Jag har byggt upp något. Det pratas mer hockey i stan och Nybro Vikings har ett större och bättre rykte om sig i HockeySverige. Så i det stora hela har jag gjort en helt godkänd insats, avslutar han.

 


Källa: 24nybro.se