Malmös fina svit mot Färjestad den här säsongen (tre raka segrar) såg ut att kunna få sig en liten törn när Libor Hudacek iskallt lurade ner Oscar Alsenfelt och sköt 1-0.

Publiken, som innan matchen hade stått för stående ovationer åt Jesper Mattssons son Oliver, muttrade – och de skulle fortsätta muttras – och skrikas.

Framförallt åt domarna Pehr Claesson och Marcus Linde.

Men muttrandet skulle bytas ut mot jubel, och det var som att Malmö hade fått energi av ljudnivån för kort därefter avlossade Fredrik Händemark sin bössa och det var kvitterat.

– Jag försökte lura målvakten lite och det gick bra, säger lagkaptenen Fredrik Händemark efter den andra perioden.

I Malmö agerade målvakten Oscar Alsenfelt återigen suveränt och ofta såg det ut som att han knappt behövde ta i.

Av bara farten gjorde dessutom Redhawks 2-1 – Nichlas styrde in ett skott från Tobias Ekberg.

I den sista perioden fortsatte Malmö att snurra på bra framåt. Det ledde till utvisningen, som ledde till ett avgörande 3-1-mål och återigen var det Tobias Ekbergs skott som styrdes in. Den här gången av Max Görtz.

3-1 blev också slutresultatet. En viktig seger i kampen om den sjätte och sista slutspelsplatsen.

Källa: 24malmö.se