Malmö

Mardrömsperiod knäckte Pantern – tappade ledning igen

I en annars nervös inledning på Panterns möte med Oskarshamn var det hemmalaget från Malmö som fick den bästa starten.

I powerplay sköt Anders Grönlund 1-0 bakom en skymd Christoffer Rifalk i OIK-målet.

LÄS MER: Pantern har 45 miljoner anledningar att nå SHL

Så långt så gott för pantrarna och resultatet stod sig perioden ut.

I andra perioden ändrades allt.

Oskarshamn gjorde allt mycket bättre, Pantern gjorde det mesta sämre. John Dahlström kvitterade och innan signalen ljöd och Pantern kunde hämta andan hade bortalaget gått förbi och i från.

Då vaknade Pantern igen och hade blodsmak tidigt i den avgörande perioden efter att Andreas Heier krigat in 3-2-reduceringen efter en tekning.

Men hemmalaget och Heier hade vaknat försent.

I stället var det IKO som avslutade bäst och vann med 5-2. Laget har nu hela fem poäng upp till numera ledande Oskarshamn i kriget om Playoff-platsen.

– Det är en besvikelse och frustrerande för mig och spelarna. Vi gör en hel del bra saker men det andra laget gjorde det och ändrade matchbilden, säger Panterns tränare Joby Messier och fortsätter.

– Men jag menar vi är inga offer. Vi kunde slagits tillbaka bättre – men vi verkar inte kunna avsluta det vi påböjar, fortsätter Messier.

Tre omgångar återstår.

– Det är inte över än. Vi måste vinna tre matcher – det är det enda sätter det kan funka, avslutar han.

Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se