Kalmar

Kalmar HC:s drömstart i kvalserien

Ingen kan förneka att Kalmar HC:s inledning på kvalserien mot division 1 kan beskrivas som något annat än en drömstart.

– Nej, det får man ändå säga att det är. Men samtidigt måste man vara ödmjuk inför varje match, för de lever alltid sina egna liv och det kan skilja mycket från dag till dag, säger Martin Åkesson efter Kalmar HC:s 9–3-kross mot division 1-jumbon HA 74.

LÄS MER: BILDEXTRA: Publikfest när KHC gick upp i serietopp

Kenny Bradford öppnade målskyttet efter tre minuters spel och innan den första perioden var över hade KHC roffat åt sig en 3–1-ledning. Innan den andra perioden var slut hade matchen redan avgjorts. Inför de sista 20 minuterna stod det nämligen hela 8–2 på resultattavlan.

Tredje perioden var en ren transportsträcka.

– Det är svårt att motivera sig när man vet att krafter måste sparas och det blir automatiskt att man inte vill ta ut sig fullt när det kommer fler matcher. Men vi spelade ändå smart och höll ihop det bra, säger KHC-coachen Reine Rydberg.

Martin Åkesson:

– Undermedvetet sparar man energi och sticker inte in näsan i alla situationer när man leder så stort. Även om man inte säger att man ska göra det så blir det så undermedvetet. Man vill inte riskera något eftersom det inte finns så mycket tid att vinka på.

Lagom till säsongen ska avgöras har Kalmar HC fått ordentlig snurr på sitt spel i numerärt överläge. Fyra av nio mål mot Ha 74 kom i spel med en man mer på isen.

– Vi hade väldigt bra utdelning i dag och gjorde det väldigt bra i powerplay. Matcherna är tighta i kvalspel och då gäller det att vara bra i special teams, för det är ofta där allt avgörs, säger Martin Åkesson.

Redan på fredag är det ny giv för Kalmar HC när man gästar division 1-laget Grästorp.

– Vi har hittat en fin känsla på hemmaplan vilket är väldigt värdefullt. Nu har vi även börjat hitta rätt på bortaplan, så det ska bli väldigt spännande mot Grästorp. Det blir ett riktigt och intressant test för oss, säger Reine Rydberg.

Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se