Ingen kan förneka att Kalmar HC:s inledning på kvalserien mot division 1 kan beskrivas som något annat än en drömstart.

– Nej, det får man ändå säga att det är. Men samtidigt måste man vara ödmjuk inför varje match, för de lever alltid sina egna liv och det kan skilja mycket från dag till dag, säger Martin Åkesson efter Kalmar HC:s 9–3-kross mot division 1-jumbon HA 74.

LÄS MER: BILDEXTRA: Publikfest när KHC gick upp i serietopp

Kenny Bradford öppnade målskyttet efter tre minuters spel och innan den första perioden var över hade KHC roffat åt sig en 3–1-ledning. Innan den andra perioden var slut hade matchen redan avgjorts. Inför de sista 20 minuterna stod det nämligen hela 8–2 på resultattavlan.

Tredje perioden var en ren transportsträcka.

– Det är svårt att motivera sig när man vet att krafter måste sparas och det blir automatiskt att man inte vill ta ut sig fullt när det kommer fler matcher. Men vi spelade ändå smart och höll ihop det bra, säger KHC-coachen Reine Rydberg.

Martin Åkesson:

– Undermedvetet sparar man energi och sticker inte in näsan i alla situationer när man leder så stort. Även om man inte säger att man ska göra det så blir det så undermedvetet. Man vill inte riskera något eftersom det inte finns så mycket tid att vinka på.

Lagom till säsongen ska avgöras har Kalmar HC fått ordentlig snurr på sitt spel i numerärt överläge. Fyra av nio mål mot Ha 74 kom i spel med en man mer på isen.

– Vi hade väldigt bra utdelning i dag och gjorde det väldigt bra i powerplay. Matcherna är tighta i kvalspel och då gäller det att vara bra i special teams, för det är ofta där allt avgörs, säger Martin Åkesson.

Redan på fredag är det ny giv för Kalmar HC när man gästar division 1-laget Grästorp.

– Vi har hittat en fin känsla på hemmaplan vilket är väldigt värdefullt. Nu har vi även börjat hitta rätt på bortaplan, så det ska bli väldigt spännande mot Grästorp. Det blir ett riktigt och intressant test för oss, säger Reine Rydberg.

Källa: 24kalmar.se