Favorittippade Kalmar HC var nära att åka ut redan i playoff-spelet mot Bäcken. Ett sudden-avgörande i måstematchen på bortais och en kross i Iffehallen senare är läget helt annorlunda. I premiären av kvalserien mot division 1 vann Kalmar HC, med stöd av ett hundratal tillresta supportrar, komfortabelt borta mot Olofström.

– Det är häftigt att så många åker med på bortamatcherna. Visst, nu gick det en gratisbuss ner, men det var även tio bilar som slöt upp där nere. Kan vi fortsätta ge grabbarna det stödet kan det här bära långt, säger Tobias Johansson, ordförande i Kalmar HC.

Det känns som att det är hockeyfeber i Kalmar?
– Och inte så lite heller. Känslan är att det snackas hockey i var och varannan stuga och på arbetsplatserna. Det märks även av kring intresset vid våra bortamatcher och biljettförsäljningen till hemmamatcherna.

Är Kalmarborna medgångssupportrar?
– Jag tror att Kalmar känner av att det behövs ett lag i ettan och nu när det verkligen gäller sluter man upp. Det är vi jäkligt tacksamma för från föreningens sida.

På onsdagskvällen ställs KHC ordentligt på prov när laget gästas av division 1-laget HA 74. Redan på fredag är det ny giv borta mot nästa division 1-motstånd i form av Grästorp.

– Det gäller att komma upp i nivå varje kväll och ta det där hårda jobbet. Det finns inga garantier för någonting.

Vad blir avgörande till er fördel i kvalserien?
– De extremt professionella förberedelserna inför matcher, rutinen vi har i laget och att vi har två riktigt bra målvakter i Andreas Henriksson och Antti Leskinen.

Kvalserien består av sex lag och avgörs i dubbelmöten. Endast ett lag garanteras en plats i hockeyettan till nästa säsong.

– Vi ska göra allt vi kan för att lyckas. Jag är väldigt hoppfull och tror på laget, säger Tobias Johansson.

Källa: 24kalmar.se