Kalmar

KHC-bossen om hockeyfebern i Kalmar

Favorittippade Kalmar HC var nära att åka ut redan i playoff-spelet mot Bäcken. Ett sudden-avgörande i måstematchen på bortais och en kross i Iffehallen senare är läget helt annorlunda. I premiären av kvalserien mot division 1 vann Kalmar HC, med stöd av ett hundratal tillresta supportrar, komfortabelt borta mot Olofström.

– Det är häftigt att så många åker med på bortamatcherna. Visst, nu gick det en gratisbuss ner, men det var även tio bilar som slöt upp där nere. Kan vi fortsätta ge grabbarna det stödet kan det här bära långt, säger Tobias Johansson, ordförande i Kalmar HC.

Det känns som att det är hockeyfeber i Kalmar?
– Och inte så lite heller. Känslan är att det snackas hockey i var och varannan stuga och på arbetsplatserna. Det märks även av kring intresset vid våra bortamatcher och biljettförsäljningen till hemmamatcherna.

Är Kalmarborna medgångssupportrar?
– Jag tror att Kalmar känner av att det behövs ett lag i ettan och nu när det verkligen gäller sluter man upp. Det är vi jäkligt tacksamma för från föreningens sida.

På onsdagskvällen ställs KHC ordentligt på prov när laget gästas av division 1-laget HA 74. Redan på fredag är det ny giv borta mot nästa division 1-motstånd i form av Grästorp.

– Det gäller att komma upp i nivå varje kväll och ta det där hårda jobbet. Det finns inga garantier för någonting.

Vad blir avgörande till er fördel i kvalserien?
– De extremt professionella förberedelserna inför matcher, rutinen vi har i laget och att vi har två riktigt bra målvakter i Andreas Henriksson och Antti Leskinen.

Kvalserien består av sex lag och avgörs i dubbelmöten. Endast ett lag garanteras en plats i hockeyettan till nästa säsong.

– Vi ska göra allt vi kan för att lyckas. Jag är väldigt hoppfull och tror på laget, säger Tobias Johansson.

Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se